29/03/2024

Αζαμάτ Χοσόνοβ: «Τιμή που αγωνίζομαι για την Ελλάδα»

Οι δηλώσεις του Χοσόνοβ έπειτα από την πρόσφατη επιτυχία του.

Δηλώσεις παραχώρησε ο Αζαμάτ Χοσόνοβ που στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Μέσω του Γραφείου Τύπου της Πάλης, λοιπόν, ο Χοσόνοβ δήλωσε τα εξής:

Αζαμάτ, κατέκτησες το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης U23 . Έχουν περάσει μερικές μέρες από την τεράστια επιτυχία σου, πως νιώθεις;

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερα να έχω το πρώτο μου μετάλλιο σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την επιτυχία, γιατί αποδεικνύει ότι η σκληρή δουλειά και οι κόποι ανταμοίβονται».

Στην απονομή φαινόσουν αρκετά στεναχωρημένος, ήθελες το χρυσό;

«Δεν σας κρύβω ότι ήθελα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο και να αναδειχθώ παγκόσμιος πρωταθλητής. Ηθελα στην πρώτη μου συμμετοχή να δικαιώσω και να ευχαριστήσω όσους με πίστεψαν στην Ελλάδα. Δεν είμαι, όμως, στεναχωρημένος. Εφτασα έως τον τελικό και κατέκτησα το ασημένιο μετάλλιο, που αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία».

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να αγωνίζεσαι με την εθνική ομάδα της Ελλάδας;

«Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι για την Ελλάδα, την χώρα που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι ενθουσιασμένος κι εύχομαι να έχω ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον».

 Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το επόμενο διάστημα;

«Θέλω να συνεχίσω να φέρνω διακρίσεις και μετάλλια. Να έχω μια συνέχεια στην κατηγορία σε υψηλό επίπεδο και μέσα από τις επιτυχίες να βοηθήσω ακόμη περισσότερο στην προβολή του αθλήματος. Εκτός από τις διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, ο μεγάλος μου στόχος είναι να μπορέσω να αγωνιστώ με τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024».

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα διακρίθηκε και ο Γιώργος Πιλίδης με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε. Ποια είναι η γνώμη σου γι αυτόν;

«Ο Γιώργος είναι σπουδαίος αθλητής. Χάρηκα πολύ για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε. Ηξερα ότι είναι πολύ καλός παλαιστής και στη διοργάνωση ήταν εξαιρετικός. Του άξιζε το χρυσό. Εχουμε πολύ καλή σχέση και πριν από τον τελικό είχε έρθει κοντά μου και μου έδινε συμβουλές. Το μέλλον του ανήκει και του εύχομαι να φτάσει πολύ ψηλά».

Τέλος ποια είναι η συνεργασία σου και ποια η γνώμη σου για τον Αμιράν Καρντάνοβ;

«Με τον Αμιράν έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Εκτός από καλός προπονητής, είναι ένας άνθρωπος με τον οποίον συνεννοούμαστε πάρα πολύ καλά. Μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα τι θέλει ο ένας από τον άλλον. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ με την εμπειρία του και τις οδηγίες του για την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου και τον ευχαριστώ πολύ γι αυτό».