26/04/2024

Έγινε το πρώτο βήμα για την παραμονή της πάλης στους Ολυμπιακούς!

Δεν ξέρουμε ακόμη αν δούλεψαν ουσιαστικά οι πιέσεις προς την ΔΟΕ για την παραμονή της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων, ή απλά μας χρυσώνουν το… χάπι οι αθάνατοι, όμως έγινε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου.

Στην χτεσινή συνδιάσκεψή τους στην Αγ. Πετρούπολη, οι της ΔΟΕ επέλεξαν την πάλη στα 3 επικρατέστερα σπορτ για τους Ολυμπιακούς του 2020 μαζί με το Baseball/softball  και το Σκουός αφήνοντας εκτός, το καράτε, το Wu shu, τα Roller Sports, το Sport Climbing και το Wakeboarding.

Από ότι φαίνεται μεγάλο ρόλο έπαιξε και η κινητοποίηση αλλά και η διάθεση της FILA να κάνει αλλαγές στο άθλημα, με περισσότερες κατηγορίες γυναικών, περισσότερες γυναίκες στο υψηλά κλιμάκια, αλλαγές στους κανονισμούς και πιο εντυπωσιακή παρουσίαση των αθλητών (α λα MMA).

Η τελική ψηφοφορία θα γίνει τον Σεπτέμβρη με ένα από τα τρία αθλήματα να παίρνει την 26η μόνιμη θέση στο πρόγραμμα. Αν και τα άλλα δύο αθλήματα ήταν αουτσάιντερ (ο κόσμος περίμενε το καράτε), θεωρώ ότι η επιλογή του Baseball ή του… Σκουός για τη θέση θα είναι για γέλια…