26/04/2024

Άρθρο του Alexander Karelin για την πάλη!

H πάλη είναι ένας τεράστιος γλύπτης σώματος και ψυχής. Βοηθάει στην ανάπτυξη  εύθραυστων και αδέξιων παιδιών και εφήβων σε δυνατούς, αποφασισμένους νεαρούς άντρες και γυναίκες με αυτοπεποίθηση.

Η πάλη είναι ένας τρόπος για να βρεις το νόημα της ζωής, σου δίνει σεβασμό και αναγνώριση στους υπόλοιπους.  Σύμφωνα με έναν ποιητή: «Η πάλη είναι να ξεπερνάς συνέχεια τον εαυτό σου, αυτό που ήσουν χτες και να καθορίζουν αυτό που θα είσαι αύριο».

Η πάλη είναι μία αέναη μηχανή που καθορίζει την εξέλιξη όλων μας. Ποιος ξέρει πόσο γλυκιά είναι η γεύση της σκληρής δουλειάς; Όταν κερδίζουμε θέλουμε να κάνουμε οτιδήποτε για να το επαναλάβουμε και να ξαναζήσουμε τις στιγμές. Οι παλαιστές δεν σταματάνε ποτέ με τις επιτυχίες τους. Αν το ανώτερο επιτευχθεί κάπου, οι παλαιστές θα βρούνε ένα διαφορετικό τρόπο να αξιοποιήσουν την ενέργειά τους,  το ταλέντο τους και τις ιδέες τους.

Η πάλη μας διδάσκει να είμαστε φιλικοί, να είμαστε ειλικρινείς και να απαιτούμε περισσότερα από τους εαυτούς μας. Αυτό, χιλιάδες συναθλητές μου το συνυπογράφουν.

Ο Ρώσος κλασσικός συγγραφέας Vissarion Belinsky έγραφε «Η πάλη είναι μία προϋπόθεση της ζωής». Το άθλημα της πάλης αντιπροσωπεύει αυτή την αξία όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και τον τεράστιο στρατό των οπαδών μας στον κόσμο.

Από τον Alexander Karelin- Τρεις φορές Χρυσό Ολυμπιονίκη της πάλης