23/04/2024

Το FIGHT BOX ATHENS στηρίζει το έργο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Μια ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης υλοποιήθηκε από τους εθελοντές δότες αθλητές και αθλήτριες του FIGHTBOX ATHENS.

Μια ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης υλοποιήθηκε από τους εθελοντές δότες αθλητές και αθλήτριες του FIGHTBOX ATHENS την Τρίτη 9 Μαίου, από τους οποίους έγινε συλλογή δειγμάτων μυελού των οστών.

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και τον εθελοντή δράσης Νίκο Γερονικολή, με πρόταση του προπονητή μας Γιάννη Γράψα, με τη βοήθεια του οποίου συγκεντρώθηκαν περίπου 20 αιτήσεις/ δείγματα εθελοντών δοτών μυελού των οστών από τους αθλούμενους του FIGHT BOX ATHENS.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, γρήγορη και ανώδυνη και περιλαμβάνει την περισυλλογή δείγματος σάλιου με μπατονέτα από την στοματική κοιλότητα του εθελοντή, το οποίο στέλνεται στην συνέχεια στο σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Η ενέργεια αυτή έχει σαν σκοπό την προτροπή και σε άλλους συλλόγους, σωματεία και γυμναστήρια με νέο, υγιή κόσμο να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν σχετικά με το θέμα «μυελός των οστών».

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας και (ακόμα χειρότερα) παιδιά, των οποίων ο χρόνος μετράει αντίστροφα και που μπορούμε με μια τόσο απλή αλλά ουσιαστική πράξη μας να τους προσφέρουμε ανεκτίμητη βοήθεια.