25/04/2024

Το Ελληνικό Shinkyokushinkai στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Shinkyokushinkai

Σε υψηλές πτήσεις οι Έλληνες

Το «12th World Karate Championship» του Shinkyokushinkai (WKO) πέρασε πλέον στην ιστορία. Aναλυτικά η ανακοίνωση της Ακαδημίας Shainkyokushinkai Καράτε Βόλου:

«Σκληρές αναμετρήσεις, εντυπωσιακές τεχνικές, θεαματικά νοκ άουτ, μεταξύ των καλύτερων αθλητών και αθλητριών από 101 χώρες έλαβαν χώρα στο κατάμεστο από κόσμο στάδιο Musashino Forest Sport Plaza στο Τόκιο της Ιαπωνίας την 9-10 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα  είναι το 12ο κατά σειρά από την ίδρυση του στυλ kyokushinkai με ιδρυτή τον Sosai Mas Oyama και συνεχίστηκε διαδοχικά μέχρι την μετονομασία σε νέο kyokushinkai (shin kyokushinkai) της μεγαλύτερης παγκοσμίως   οργάνωσης του πιο σκληρού στυλ επαφής WKO σε όλο τον κόσμο .

Η εμφάνιση των δυο Ελλήνων αθλητών μας ήταν αξιοθαύμαστη. Αγωνίστηκαν δυνατά με πείσμα και ελληνική ψυχή, στάθηκαν όρθιοι, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, εκπροσωπώντας επάξια το εθνόσημο.

Πρώτος αγωνίστηκε ο Έλληνας πρωταθλητής μας Τάσος Φτάκλας ο οποίος κέρδισε με Wazari τον Σουηδό πρωταθλητή Simon Palson (τρίτος Ευρωπαϊκός πρωταθλητής).Στον επόμενο γύρο στάθηκε όμως άτυχος και ηττήθηκε δίκαια από τον πρωταθλητή του Καζακστάν(δεύτερος στο παγκόσμιο).

Ο Έλληνας πρωταθλητής Σπύρος Τσαμπικάκης ηττήθηκε άδικα στον πρώτο του αγώνα από τον Πρωταθλητή Ουγγαρίας Mate David, όπου το αποτέλεσμα θα έπρεπε να ήταν ισόπαλο και δεν του δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει τον αγώνα.

Και οι δυο αθλητές μας αγωνίστηκαν σε ένα πολύ δυνατό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πλήρους επαφής χωρίς προστατευτικά, παρέλασαν κρατώντας την ελληνική σημαία και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν στο στάδιο αλλά και αυτούς που τους παρακολούθησαν μέσω internet. Το κοουτσάρισμα τον Ελλήνων αθλητών ανέλαβε ο προπονητής της εθνικής Σείτης Μάνος, με βοηθό εκπαιδευτή τον Παπαβασιλείου Νίκο.

Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα αυτό που μετράει περισσότερο είναι η συμμετοχή και η θέληση να θέλεις να αγωνιστείς, μια και οι αθλητές και αθλήτριες αγωνίζονται μόνο σε μια κατηγορία κιλών (Open).

Η Παγκόσμια Οργάνωση Shinkyokushinkai WKO είναι η μεγαλύτερη δύναμη του πιο σκληρού  στυλ πλήρους επαφής με 101 χώρες μέλη.Η WKO  είναι  η μόνη παγκόσμια οργάνωση καράτε  πλήρους επαφής   η οποία  καλύπτει όλα τα έξοδα(αεροπορικό εισιτήριο-διαμονή-διατροφή) των αθλητών ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, όπως κάλυψε και  ενός Έλληνα αθλητή, αλλά και την διαμονή του Αρχηγού Εκπροσώπου Branch Chief Shihan Γιώργου Κοσμίδη και Branch Chief Shihan Οτάριο Μελικιάδη.

Η ελληνική αποστολή κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη κ.Κακιούση Κω/νο,ο οποίος συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές για την συμμετοχή τους. Παράλληλα είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον αρχηγό εκπρόσωπο Shihan Γιώργο Κοσμίδη, όπου συζητήθηκαν θέματα του Shinkyokushinkai στην Ιαπωνία αλλά και στην Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή μετά το τέλος του Πρωταθλήματος συμμετείχε στο παγκόσμιο σεμινάριο που διοργανώθηκε από την  WKO στο βουνό Fuji, όπου πάνω από  400 συμμετέχοντες προπονήθηκαν κάτω από την επίβλεψη του προέδρου  και παγκόσμιου πρωταθλητή Shihan Kenji Midori, καθώς και πολλών αξιόλογων Ιαπώνων και Ευρωπαίων δασκάλων, μεταξύ  των οποίων του προέδρου της τεχνικής και εξεταστικής επιτροπής και των μελών της  οι Shihan Keiji Sampei, Shihan Fitkin Brian, Shihan Howard  Collins ,Michel Soderkvist ,Shinishi Sodotate και άλλοι. 

Στο τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις Dan όπου η Sensei Σκαπή Ειρήνη εξετάστηκε  και προάχθηκε στον βαθμό του 4ου Dan. Η Sensei Ειρήνη, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και κατάφερε μετά από σκληρή και επίπονη δοκιμασία  να περάσει με επιτυχία στις εξετάσεις.

Ο αρχηγός εκπρόσωπος-Βranch Chief Shihan Γιώργος Κοσμίδης και ο Branch Chief Shihan Οτάριο Μελικιάδης ευχαριστούν  θερμά  και  συγχαίρουν τους Έλληνες αθλητές για την άψογη εμφάνιση τους, καθώς  και την Sensei Ειρήνη Σκαπή για την μεγάλη επιτυχία της στις εξετάσεις της παγκόσμιας οργάνωσης WKO. 

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε  ότι οι δυο Έλληνες Branch Chief  συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση των αρχηγών -εκπροσώπων , όπου συζητήθηκαν διοικητικά και οργανωτικά  θέματα της Οργάνωσης και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις μεταξύ των οποίων η ίδρυση της παγκόσμιας ομοσπονδίας Full Contact, όπου θα ενταχθούν όλες οι σοβαρές οργανώσεις που καλλιεργούν το Full Contact, προερχόμενες από το Kyokushinkai -Ashihara και άλλες οργανώσεις του πιο σκληρού στυλ επαφής .

 Ήδη υπάρχει και λειτουργεί  η Ιαπωνική Οργάνωση JFKO,της οποίας πρόεδρος  είναι  ο Shihan  Kenji Midori  και εκπρόσωπος για την Ελλάδα, o Shihan Γιώργος Κοσμίδης .

O Έλληνας εκπρόσωπος  κατά την διαμονή του στο Τόκιο είχε επαφές με άλλους εκπροσώπους , τους οποίους ενημέρωσε για το Ελληνικό Summer Camp Σκιάθος 2020 ,όπου τους προσκάλεσε   ενώ δέχτηκε προσκλήσεις να συμμετέχει σε διεθνή σεμινάρια και σε διεθνείς αγώνες  ως εκπαιδευτής και ως διεθνής διαιτητής  στον Καναδά και στην Αμερική».