26/04/2024

Σπύρος Καραπάνος: To Αcropolis έχει στόχο να αναδείξει τις πολεμικές τέχνες

Άλλο ένα σπουδαίο event είναι προ των πυλών με τους φανς των πολεμικών τεχνών να αδημονούν για το δεύτερο Acropolis

Για δεύτερη φορά διεξάγεται το event Acropolis στην Αθήνα 23 και 24 Νοεμβρίου με τον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας Σπύρο Καραπάνο να μιλάει για το μεγάλο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Καραπάνο διοργανώνεται για άλλη μία φορά ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά που είναι η πανδαισία των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών. Ποιος είναι ο στόχος τούτη την φορά;

«Ο στόχος μας είναι η συγκέντρωση αθλητών,κριτών, διαιτητών και καλεσμένων σε ένα τουρνουά υψηλών προδιαγραφών. Με σκοπό την ανάδειξη του Wushu,των μαχητικών αθλημάτων,των σχέσεων και των ιδεών ανθρώπων που έχουν πολλές γνώσεις και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμενοι για την δουλειά και το έργο τους. Με πολλή δουλειά και αγάπη γι’ αυτό το χώρο ξεκινήσαμε από πέρυσι την διοργάνωση αυτή θέτοντας ψηλά τον πήχη ως προς το τεχνικό στήσιμο αυτής αλλά και την προσέλευση επίτιμων καλεσμένων που κάποιοι απ’ αυτούς αγγίζουν τα όρια του θρύλου.

Ελπίζουμε να αναγνωριστεί η προσπάθεια μας και με την συμμετοχή και το ενδιαφέρον που δείχνουν όσοι κινούνται σε αυτό τον χώρο, να γίνει αυτή η διοργάνωση ακόμα πιο γνωστή και σημαντική στο χώρο της Ευρώπης και ίσως Παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια.

Η προσέλευση των αθλητών πέρυσι ξεπέρασε τις προσδοκίες μας για πρώτη φορά πάνω από 850 αθλητές απο 16 χώρες , και φέτος βλέπουμε το αμείωτο ενδιαφέρον τους και την αύξηση των συμμετοχών των χωρών που θα παρουσιαστούν».

Ο κόσμος δείχνει το ενδιαφέρον του με την παρουσία του σε αυτά τα φεστιβάλ. Θεωρείται πως είμαστε σε μία εποχή που το κοινό έχει στραφεί στις πολεμικές τέχνες διότι κατάλαβε οφέλη τελικά;

«Ο κόσμος έχει αλλάξει την συμπεριφορά του ως προς την εκγύμναση του σώματος του και την καλή φυσική κατάσταση. Αυτά είναι που θεωρεί πια πρωτεύοντα για την καλή ψυχική και σωματική λειτουργία.

Οι πολεμικές τέχνες δεν περιορίζονται μόνο στη σωματική δραστηριότητα. Προσφέρουν στον ασκούμενο πνευματική εκγύμναση διότι περιέχουν μια φιλοσοφική διάσταση πίσω από τον λόγο που εκτελούνται οι ανάλογες ασκήσεις. Αυτό βοηθάει τον ασκούμενο να έχει μια πλήρη άσκηση,τόσο του πνεύματος όσο και του σώματος. Πιστεύω ότι ο κόσμος το βλέπει αυτό και είναι ο λόγος που προσανατολίζεται σε αυτόν τον χώρο».

Θα ήθελα να κάνετε ένα κάλεσμα στο κοινό για τις 23 και 24 Νοεμβρίου. Τι να περιμένουν σε αυτή την μαχητική γιορτή;

«Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η προσέλευση του κόσμου σε αυτή τη μαχητική γιορτή που ετοιμάζουμε στις 23-24 Νοεμβρίου. Σας περιμένουμε να συμμετάσχετε ή να γνωρίσετε τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα μέσα από το αθλητικό πνεύμα και την ευγενής άμιλλα».