26/04/2024

Ελληνικός Σύνδεσμος Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών: Δεύτερο τεχνικό σεμινάριο Koryu Bujutsu

Δεύτερο ενδιαφέρον σεμινάριο

Tο διήμερο 26-27 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Geobukan Dojo στην Βάρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο κατά σειρά επίσημο τεχνικό σεμινάριο του νέου κλάδου άθλησης «Koryu Bujutsu» της Ελληνικής Φίλαθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας JUJITSU (ΕΦΕΟΖΖ). Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σεμινάριο αυτό αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου (24-25 Σεπτ) και απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου (εκπαιδευτές, δασκάλους, προπονητές, βοηθούς) αλλά και ενεργούς αθλητές όλων των κατηγοριών.

Από άποψη διδακτέας ύλης συνεχίστηκε η κατάρτιση των εκπαιδευτών στα κεντρικά συστήματα του Κλάδου (Mūso Shingetsu YanagiRyu Jujutsu και DaitōRyu AikiJujutsu) με ορίζοντα την επίσημη διαπίστευση τους από το Hombu Dojo ενώ στους μικρότερους αθλητές διδάχθηκαν αντικείμενα από το νέο αγωνιστικό nunchaku καθώς και κανονισμοί αγώνων ενόψει του πρώτου επίσημου πανελληνίου πρωταθλήματος το οποίο θα λάβει χώρα στο Α’ 6μηνο του 2023.

Εισηγητές όπως και στο προηγούμενο, ήταν οι Ζαντιώτης Γεώργιος (Renshi/ 6 dan/ επικεφαλής κλάδου Jujutsu της Ελλην. Δνσης Dai Nippon Butoku Kai) και Καρυπίδης Κων/νος (Renshi/ 6 dan/ επικεφαλής κλάδου Aiki-Jujutsu της Ελλην. Δνσης Dai Nippon Butoku Kai).

Στο σεμινάριο συμμετείχαν επαγγελματίες και αθλητές από το ευρύτερο φάσμα των πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων από διαφορετικές πόλεις, καθώς και αθλητές με πολλαπλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση των διπλωμάτων. Ο προγραμματισμός των επόμενων σεμιναρίων καθώς και η τελική εξέταση για διαπίστευση έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Για περισσότερες διευκρινίσεις, πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας:

(θέματα Jujitsu/ Ζαντιώτης) τηλ. 694-442 7050   (email) geobukan@gmail.com

(θέματα Aikijujutsu/ Καρυπίδης)  τηλ. 697-301 3303 (email) hekoba@gmail.com».