19/04/2024

Δύο μετάλλια για τους Gerontis Fighters στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντο

Καλές εμφανίσεις για τους αθλητές του Γεροντή

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8, 9 & 10 Νοεμβρίου το επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα Tαεκβοντο παίδων – κορασίδων που έλαβε χώρα στην πόλη των Σερρών. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Gerontis Fighters:

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της αθλητικής ομοσπονδίας taekwondo Ελλάδος ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.Οι Gerontis Fighter’s, φυσικά συμμετείχαν και σε αυτή την διοργάνωση με πρωτοεμφανιζόμενους και μη αθλητές, οι οποίοι έβαλαν τα δυνατά τους πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Η αποστολή του προπονητή κ. Γεροντή Ιωάννη αναχώρησε από το Ηράκλειο Κρήτης με προορισμό την Θεσσαλονίκη και έπειτα τις Σέρρες, όπου και διεξήχθη η διοργάνωση.

Το κυριότερο συμπέρασμα από αυτήν την εμπειρία, όπως αποδείχθηκε, είναι πως υπάρχει πολύ καλό υλικό στους κόλπους του συλλόγου με τους μικρούς αθλητές να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Οι αθλητές των Gerontis Fighters πλαισίωσαν κάθε ηλικιακή κατηγορία του πρωταθλήματος, με αρκετά πρωτοεμφανιζόμενα παιδιά, γεγονός που δεν τους πτόησε να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιου μεγέθους πρωτάθλημα όπως το επίσημο πανελλήνιο.
 

Τα σημάδια της εξέλιξης για τους παλαιότερους ήταν εμφανή δείχνοντας τις ικανότητές τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότερες κατηγορίες του πρωταθλήματος ήταν πλήρης φτάνοντας πολλές απ’ αυτές έως άνω των 30 αθλητών. Σαφέστατα δύσκολες μονομαχίες με ανερχόμενα ταλέντα στις πολεμικές τέχνες. Με τεχνική, δύναμη και θέληση προσέγγισαν οι Gerontis  Fighters κάθε τους αγώνα, φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
 

Η πλειοψηφία των αναμετρήσεων κράτησε την αδρεναλίνη στα ύψη και κάπου εκεί ήρθαν οι διακρίσεις. Ο Μαρκατάτος Γεώργιος με 3η θέση στην Μάχη στα +59kg και η Πετούση Μαρίνα με 3η θέση στα -38kg. 

Σημαντική ήταν η συνεισφορά των γονιών που βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά τους καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων. Η θετική τους ενέργεια και η εμψύχωση από τις κερκίδες έκαναν τους αθλητές να παραμερίσουν το άγχος τους και να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό.

Μετά το πέρας των αγώνων ο προπονητής του συλλόγου κος Γεροντής  Ιωάννης μεταξύ άλλων έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

«Άλλο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του. Ένα πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της Αθλητικής Ομοσπονδίας taekwondo Ελλάδος, με ρεκόρ συμμετοχών. Τα παιδιά μας ήταν για άλλη μια φορά εκεί, έχοντας μία εξαιρετική παρουσία. Κάθε αγώνας σφραγίζεται με θετικές και αρνητικές στιγμές, οι οποίες γίνονται εφόδιο στο μελλοντικό δρόμο των παιδιών. Παίρνουμε διακρίσεις, χάνουμε αλλά πάνω από όλα κερδίζουμε εμπειρία. Άλλωστε έτσι είναι και η φύση του πρωταθλητισμού. Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά μου, πρωτοεμφανιζόμενα και μη, θέλοντας να ευχαριστήσω τα ίδια αλλά και τους γονείς τους για την άψογη συνεργασία και το ευχάριστο κλίμα. Συνεχίζουμε δυναμικά για την επόμενη δράση μας.»

 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και σε όλους τους γονείς που έδωσαν το παρών. Επόμενος στόχος των Gerontis fighters η συμμετοχή τους στο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing, το οποίο θα διεξαχθεί αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Ακολουθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων με αλφαβητική σειρά.

1. Καρανδινάκης Χρυσοβαλάντης-Μιχαήλ 
2. Καρανδινός Μιχαήλ -Ραφαήλ 
3. Καρύδη Ελένη 
4. Κριτζαλάκης Εμμανουήλ 
5. Λιαπάκης Εμμανουήλ 
6. Λιαπάκης Γεώργιος
7.     Μαρκατάτος Γεώργιος 
8. Πετούση Μαρίνα 
9. Συσκάκη Μαριάννα 
10. Τσαπαρίδη Άννα 
11. Χουστουλάκης Εμμανουήλ