19/04/2024

Βασίλης Παραδεισας: «Η πυγμαχία δίνει τα κατάλληλα εφόδια σε ένα παιδί για να προλάβει…καταστάσεις»

Eξαιρετική δουλειά και πίστη για να φτάσει στους στόχους του έχει ο Βασίλης Παραδεισάς για λογαριασμό της Δόξας Βύρωνος

Ο επικεφαλής της Δόξας Βύρωνας, Βασίλης Παραδεισάς μιλάει στο Fightsports.gr για την νέα απαιτητική σεζόν στο άθλημα της πυγμαχίας.

Ο σύλλογος που στεγάζεται στο κλειστό στάδιο Βύρωνα, στοχεύει να αναδείξει πρωταθλητές στο ερασιτεχνικό μποξ. Ο κ. Παραδεισάς αναφέρετε στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας και πως την βίωσε ο σύλλογος.

«Πάντοτε στην ζωή υπάρχουν καταστάσεις στην ζωή που δεν τις διαλέγουμε εμείς, μας διαλέγουν αυτές. Σημασία έχει πως τις διαχειριζόμαστε. Ο στόχος μας ειναι πάντοτε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, μέσα και έξω από το ρινγκ. Την περίοδο αυτή την βιώσαμε, όπως και οι άλλοι σύλλογοι. Ως πυγμάχοι δεν το βάζουμε κάτω. Όσες φορές κι αν πέσουμε θα πρέπει να σηκωνόμαστε. 

Γενικότεροι στόχοι είναι σταθεροί. Να βγούμε πρωταθλητές πρώτα μέσα στο ρινγκ αλλά και έξω στην ζωή μας. Η πυγμαχία είναι το άθλημα μας, μας δίνει εφόδια τα οποία χρησιμοποιούμε, όχι μόνο μέσα στο ρινγκ(δεν μιλάμε για καβγάδες στον δρόμο), αλλά στην ζωή μας. Έτσι θα καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, να παίρνουμε νίκες, και να σηκωνόμαστε μετά από κάθε πτώση».

Ο κ. Παραδεισάς  μιλάει και για την Ελληνική πυγμαχία σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο, εξηγώντας τους λόγους που προτιμάει να ωθεί τους αθλητές του στην πρώτη κατηγορία.

«Η Δόξα Βύρωνα αυτή την στιγμή επικεντρώνεται στο να βγάλει πρωταθλητές στο ερασιτεχνικό μποξ.Αυτό γίνεται κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει επαγγελματικό κομμάτι στην Ελλάδα με δομή η οποία θα αποφέρει πραγματικά χρήματα στον αθλητή, χωρίς ο αθλητής να χρειάζεται να εργάζεται κάπου παράλληλα, οπότε να μην είναι επαγγελματίας. Όταν θα υπάρξει τέτοια δομή και τέτοια σύσταση επαγγελματικής πυγμαχίας στην Ελλάδα, τότε θα αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε».

Τον τελευταίο καιρό ακούμε όλο και πιο συχνά περιστατικά με συμμορίες ανηλίκων που τείνουν προς την παραβατηκότητα. Ο προπονητής της Δόξας Βύρωνος εξηγεί πως υπάρχαν ανέκαθεν τέτοια περιστατικά, ωστόσο η πυγμαχία είναι μία λύση για να ανταπεξέλθουν πολλά παιδιά στους κινδύνους. 

«Το φαινόμενο με την εγκληματικότητα στις γειτονιές από τις νεαρές ηλικίες υπήρχε και στην δικιά μου γενιά, υπάρχει και σήμερα και δεν ξέρω αν ποτέ θα εκλείψει.

Η πυγμαχία δίνει σε ένα παιδί τα κατάλληλα εφόδια για να είναι πιο οξυδερκής , να έχει σιγουριά και αυτοπεποίθηση, να καταφέρει να αποφύγει ή να προλάβει καταστάσεις.Εμείς επικεντρωνόμαστε πάντα στο αθλητικό κομμάτι.

Είναι η πρώτη κουβέντα που είπα όταν ήρθα στην ομάδα, εδώ εγώ βγάζω αθλητές και όποιος δεν βλέπει την πυγμαχία αθλητικά , δεν μπορεί να είναι στον σύλλογο. Από εκεί και πέρα πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας.

Δεν προκαλούμε κάτι αλλά αν φτάσει να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα, θα ανταπεξέλθουμε έτσι όπως πρέπει. Η πυγμαχία είναι το κατάλληλο εφόδιο για αυτές τις καταστάσεις να τις προλάβουμε και να τις αποφύγουμε».

Τέλος ο κ. Παραδεισάς ανοίγει τις πόρτες του συλλόγου προς το κοινό που θέλει να προπονηθεί σε υψηλό επίπεδο στην ομάδα της Δόξας. 

«Όποιος θέλει να έρθει και να προπονηθεί μαζί μας, μπορεί να έρθει στο δημοτικό στάδιο του Βύρωνα, στην θύρα 2, όπου στεγάζεται το γυμναστήριο της Δόξας Βύρωνα, που είναι ένας χώρος, άνετος και έχει όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί κάποιος για να προπονηθεί στην πυγμαχία.

Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω, του Facebook της ομάδας(Πυγμαχία Δόξα Βύρωνα), είτε μέσω του Fightsports.gr. Τέλος και στο προσωπικό μου τηλέφωνο 6906594814. Υπεύθυνος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τμήματος πυγμαχίας, είναι ο Ηλίας Σανταλτζόγλου(τηλ: 6972306441).

Πρόγραμμα:

Δευτέρα ως Παρασκευή 16:15 Προαγωνιστικο, 17:30 Αγωνιστικο 19:00 20:15