20/04/2024

Καινούριο τμήμα Hapkido στον Α.Σ. Coriolanos από το Σεπτέμβριo

Η Μαρία Καραγιάννη (2ο Dan) αναλαμβάνει το τμήμα Hapkido που εντάσσεται για πρώτη φορά στον Α.Σ. Coriolanos. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Λίγα λόγια για το Hapkido

To Χαπκίντο είναι μια πολεμική τέχνη που κατάγεται από τη Κορέα. «Hap» σημαίνει αρμονία ή συγχρονισμός, το «ki» περιγράφει την εσωτερική ενέργεια, το πνεύμα και τη δύναμη ενώ το «do» σημαίνει ο δρόμος ή ο τρόπος.

Συχνά το hapkido ερμηνεύεται ως ο τρόπος να συγχρονίζεις την εσωτερική σου δύναμη.  Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική Κορεάτικη πολεμική τέχνη. Μια αποτελεσματική μορφή αυτοάμυνας, που χρησιμοποιεί κλειδώματα, σημεία πίεσης, κλωτσιές, ρίψεις, ανατροπές και ακινητοποιήσεις στο έδαφος, χτυπήματα με τα χέρια και τους αγκώνες, που στοχεύουν σε ζωτικά σημεία του αντιπάλου.

Κι όλ’ αυτά χωρίς τη χρήση υπερβολικής δύναμης, αφού αυτή είναι η φιλοσοφία της. Ο Hapkidoka πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν δυνατό αντίπαλο χρησιμοποιώντας ελάχιστη δύναμη.

Το hapkido περιέχει τόσο σκληρές όσο και ήπιες τεχνικές πάλης. Οι κινήσεις είναι κυκλικές ενώ σκοπός των περισσοτέρων είναι να φτάσει ο ασκούμενος κοντά στον αντίπαλο, να τον κλειδώσει και να τον ρίξει κάτω.

Η πολεμική αυτή τέχνη δίνει έμφαση στην κυκλική κίνηση, στη μη αντίσταση των κινήσεων και στον έλεγχο του αντιπάλου. Όσο για τους επαγγελματίες του είδους επιδιώκουν να κερδίσουν το πλεονέκτημα μέσω των κινήσεων των ποδιών και της θέσης σώματος για να ασκήσουν επιρροή, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη ενάντια στη δύναμη.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το Hapkido ανήκει στις ιδανικές πολεμικές τέχνες για όλες τις ηλικίες (ενήλικες και παιδιά) λόγω της πληθώρας των τεχνικών της αλλά και της αρμονικής εξάσκησης όλου του σώματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://hapkidonet.gr/

Facebook: HAPKIDO Instructor Maria Karagianni

Βιογραφικό σημείωμα

Ονομάζομαι Καραγιάννη Μαρία και κατέχω το 2ο Dan στην τέχνη του Hapkido από τη European Hapkido Alliance και την Korea Hapkido Federation.
Δάσκαλός μου είναι ο Chief Master Παλαιολόγος Μιχάλης,ο οποίος είναι και ο υψηλότερος βαθμός Dan Hapkido στην Ελλάδα .

Είμαι η πρώτη γυναίκα εκπαιδευόμενη η οποία απέκτησε μαύρη ζώνη από την Korea Hapkido Federation στην Ελλάδα.
Ασχολούμαι ήδη οχτώ χρόνια με την τέχνη ενώ από το 2016 διδάσκω σε τμήματα ανηλίκων και ενηλίκων Hapkido, ως βοηθός εκπαιδευτή στον Α.Γ.Σ Τζιτζιφιών δίπλα στο δάσκαλό μου Παλαιολόγο Μιχάλη.

Από το 2017 δημιούργησα δικό μου τμήμα στον Α.Γ.Σ Τζιτζιφιών, παράλληλα συνεχίζω απρόσκοπτα την εκπαίδευσή μου με σκοπό την εμβάθυνση στην τέχνη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας μας.

Διακρίσεις –συμμετοχές
• Συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Τεχνικό Πρωτάθλημα Sin Moo Hapkido λαμβάνοντας την 1η θέση χρυσό μετάλλιο το 2014
• 1η θέση χρυσό μετάλλιο στο 4ο Πανελλήνιο Τεχνικό Πρωτάθλημα ΠΟΕΤΑ το 2018
• Συμμετοχή σε έξι διεθνή σεμινάρια, δύο στο Sin Moo Hapkido & τέσσερα στο Moo Hak Kwan Hapkido weapons & special protection techniques.
• Έξι σεμινάρια στα παραδοσιακά όπλα του Hapkido υπό την επίβλεψη του Chief master Παλαιολόγο Μιχάλη.
• Συμμετοχή στο 1ο Σεμινάριο προπονητών στην Αρχαία Ολυμπία το 2015.
• Συμμετοχή στο 18o World Conversion Martial Arts σε ένοπλη φόρμα λαμβάνοντας την τέταρτη θέση το 2018.
• Συμμετοχή στο 1st Acropolis WKF-POETA International Martial Arts Gathering, λαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Άοπλης μάχης το 2019″.