19/04/2024

Απόστολος Παπανικολάου: «Με προβληματίζει να βλέπω παιδιά να ασχολούνται όλη μέρα με τα κινητά»

Για όλους και για όλα μιλάει ο έμπειρος προπονητής από την Κω

Σε μία κατάθεση ψυχής ο Απόστολος Παπανικολάου μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και το πλήγμα που δέχτηκαν οι σχολές λόγω της πανδημίας. Μάλιστα μεταξύ άλλων τονίζει πως o ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΚΩ. σταματάει για δύο μήνες τα μαθήματα. 
 

«Είναι από της φορές που λυπάμαι πραγματικά την μέχρι εδώ πορεία όπως αυτή εξελίχθηκε μετά από καραντίνα δυόμιση περίπου μηνών. Όλοι μου η ζωή πέρασε από μπροστά μου το διάστημα αυτό. Σκέψεις του χθες του σήμερα του αύριο.

Αναζητώντας λύσεις για επιβίωση ειδικά όταν ο αθλητισμός απλά υπάρχει. Αφουγκράζομαι και συμμερίζομαι τα πρόβλημα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί προσπαθώντας να κάνω το καλύτερο και να δώσω ακόμη περισσότερο από ότι απέμεινε(ψυχικά και πνευματικά). Με προβληματίζει όταν βλέπω παιδιά να κυκλοφορούν με τα κινητά γνωρίζοντας τα πάντα και περνώντας όλη την μέρα εκεί μέσα.

Είμαστε ένα νησί περιορισμένων αντιλήψεων με αποτέλεσμα να την πληρώνουν τα παιδιά. Και όπως έχω αναφέρει ξανά είναι κρίμα για τα ταλέντα που ενώ εμφανίζονται ξαφνικά χάνονται στο πουθενά.

Είναι η πρώτη φορά που δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις ζωνών και αυτό για περιοριστούν τα έξοδα τον γονιών. Γνωρίζοντας ότι ακόμη και στην δική μου περίπτωση τα πάγια και τα έξοδα τρέχουν χωρίς να μπορούν να καλυφθούν. Η μόνη ελπίδα είναι οι δηλώσεις από τον υπουργό αθλητισμού για την βοήθεια των σωματείων που είδη βρίσκετε σε εξέλιξη.

Η σχολή σταματάει τα μαθήματα για το διάστημα δύο μηνών και πραγματικά με προβληματίζει. Ενώ παραμένει άγνωστο αν λειτουργήσει ο χώρος όπου στεγάζεται ο σύλλογος αφού είναι παραχώρηση του Δήμου της Κω. 

Θέλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους τούς συναδέλφους, γονείς και οπαδούς των πολεμικών τεχνών. Και ειδικότερα σε όσους είναι πολύ κοντά και στηρίζουν μέχρι το τέλος και στα πιο δύσκολα».