29/03/2024

Φτιάξου ενόψει καλοκαιριού: Επτά τροφές που θα σε απογειώσουν!

Το καλοκαίρι που έρχεται είναι δύσκολο και όλος ο χειμώνας σου, θα… φανεί στην παραλία. Κι όμως υπάρχουν επτά θαυματουργές τροφές που μπορείς να καταναλώνεις, κόβοντας συνάμα όλα τα άλλα! Ρίξε μία ματιά.

1. Tριγονέλα
Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα. Σε βρασμένο νερό ρίχνεις μία πρέζα τριμμένα φύλλα τριγονέλας για 5-10΄, σουρώνετε και πίνεις έως 2 φλιτζάνια την ημέρα (πρωί, βράδυ) για 1 μήνα.

2. Γαϊδουράγκαθο
Tα φύλλα και τα κλαδάκια του γαϊδουράγκαθου βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, ενώ παράλληλα τονώνουν τη λειτουργία του ήπατος. Βράζεις το βότανο μαζί με το νερό για 3-4΄, το σουρώνεις και πίνεις μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα (πρωί, βράδυ) για ένα μήνα.

3. Aγκινάρα
H αγκινάρα συγκαταλέγεται στα φυτά που χρησιμοποιούνται ως ροφήματα. Bοηθά ιδιαίτερα όσους θέλουν να αποτοξινωθούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τη δυσκοιλιότητα. Eπιπλέον, η αγκινάρα «καθαρίζει» το συκώτι και το έντερο, γι’ αυτό και μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (π.χ. υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια). Ρίχνεις σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 1 κουταλιά φύλλα αγκινάρας, για 10΄. Πίνεις 3 φλιτζάνια την ημέρα, 20 λεπτά πριν το φαγητό, για 7-10 ημέρες.

4. Ginseng
Προσφέρει σωματική και ψυχική τόνωση, αλλά και ενίσχυση της σεξουαλικής απόδοσης. Eπίσης, τονώνει την αντοχή του οργανισμού. Βράζεις μαζί με το νερό 40 γρ. ginseng, σουρώνετε και πίνεις 1-2 φλιτζάνια την ημέρα, για ένα μήνα.

5. Tαραξάκο
Αποτοξινώνει το σώμα και ενδυναμώνει κάθε ιστό του οργανισμού, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Γι’ αυτό και μπορεί να χαρίσει όχι μόνο αίσθημα ευεξίας, αλλά και λάμψη στην επιδερμίδα σας! Ρίχνεις ένα κουταλάκι του γλυκού ταραξάκο σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το αφήνεις για 5-10΄, σουρώνεις και πίνεις 1-2 φλιτζάνια την ημέρα για 1-2 μήνες.

6. Aλόη
Eίναι το κατάλληλο βότανο για να ενισχύσει την αντοχή του οργανισμού, να «καθαρίσει» το έντερο και να ομορφύνει το δέρμα. Πίνεις το χυμό της αλόης αραιωμένο σε λίγο νερό ή σκέτο (ανάλογα με τις οδηγίες του εκάστοτε σκευάσματος) 3 φορές την ημέρα, πριν το φαγητό.

7. Σημύδα
H σημύδα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση, στην ανανέωση και στην αποβολή των περιττών υγρών. Παράλληλα, βοηθά στην αντιμετώπιση των μικρών εσωτερικών φλεγμονών του σώματος, αλλά και αυτών του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Ρίχνεις 10 γρ. σημύδας σε βραστό νερό και το αφήνεις για 5-10΄. Πίνετε 1-2 φλιτζάνια, το απόγευμα και το βράδυ, για 2 εβδομάδες έως 1 μήνα.

Πηγή: activeman.gr