29/03/2024

Συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους οι γυναίκες των μαχητικών: Διαβάστε την πρόταση της Γεωργιας Μπιτάκου

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση προέβη η Γεωργία Μπιτάκου που θέλει να δημιουργήσει την Ένωση Γυναικών που στόχο έχει την αποτροπή της βίας προς τις γυναίκες, με αφορμή το περιστατικό του Καλλιμάρμαρου όπου ένας άντρας χειροδίκησε έναντι της συζύγου του. Αναλυτικά:


«Με αφορμή το προχθεσινό θλιβερό περιστατικό στο Καλλιμάρμαρο που έκανε το γύρο του Διαδικτύου με τον «ψευτομαγκα» που χτύπησε τη σύζυγο του , έφτασε η ώρα να υλοποιήσω κάτι που σκέφτομαι από καιρό και έχω ήδη συζητήσει με αρκετές γυναίκες του χώρου των δυναμικών αθλημάτων .

Επιθυμώ να δημιουργήσω μια Ένωση Γυναικών από το χώρο των μαχητικών αθλημάτων που θα έχει δράση κοινωνική και φιλανθρωπική .
Ένα από τα θέματα θα είναι φυσικά και η κακοποίηση που δυστυχώς ανέχονται πολλές γυναίκες γύρω μας .Πιστεύω ότι ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή οφείλουμε πρωτίστως εμείς , οι γυναίκες των πολεμικών τεχνών από όποιο πόστο και εάν τις υπηρετούμε , να έχουμε ενεργή αντίδραση και δράση απέναντι σε όσα θλιβερά συμβαίνουν :

Βία, bullying , άστεγοι , άνεργοι , αυτόχειρες , εθισμοί , διαζύγια , εγκατάλειψη και πόσα άλλα κοινωνικά θέματα που ρήμαξαν την ψυχοσύνθεση του Έλληνα και που προκάλεσαν την ηθική του πτώση . 
Εμείς που προασπιζόμαστε ιδανικά ιερά και αρχές απαράβατες δεν πρέπει να μείνουμε άλλο στη σιωπή ή τη μεμονωμένη αντίδραση .
Συλλογικά μπορούμε πολλά να πετύχουμε και φυσικά έμμεσα να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα που κρύβει ο χώρος μας, δυστυχώς ακόμα παρεξηγημένος από πολλούς .
Σύντομα θα καθορίσω ημερομηνία και μέρος για τη συνάντησή μας και όλες μαζί θα προσδιορίσουμε τους τρόπους και τα μέσα της συνεργασίας και παρέμβασής μας .

Σας παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα σε όσες γυναίκες πιστεύετε ότι μπορούν να συμβάλλουν .
Θα σας παρακαλέσω να με ενημερώσετε inbox όσες ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε .

Ευχαριστώ ολόψυχα για την άμεση ανταπόκρισή τους και προθυμία να στηρίξουν το νέο αυτό εγχείρημα , την υπέροχη δικηγόρο του χώρου μας Stefania Keramida, που αφιλοκερδώς θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της, το παλιό μελος ΔΣ Ομοσπονδίας Kick Boxing, δημοσιογράφο και σύμβουλο Δημάρχου Τζανακούλη Βάσω Οικονόμου, τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας πυγμαχικού εξοπλισμού Persani Regina Persani, τις εκπληκτικές πρωταθλήτριες Kallia Kourouni, Maria SemertzoglouMaria Pantazi,Areti Mastr,Mary Mastro,@Dimitra Wildthing Dimitrakopoulou,Marianthi SamouhouElena Michal , Nina Grapsa ,Margarita Souli και τη μεγάλη μας αγάπη Annamaria Thegun καθώς και την εξαιρετική προπονήτρια Stella Zouganeli.
Πάντα πίστευα στη δύναμη, στην οργανωτικότητα και στην ευφυΐα των γυναικών και θεωρώ μαζί ενωμένες μπορούμε πολλά να καταφέρουμε .
Και κυρίως να βοηθήσουμε πολλούς συνανθρώπους μας γιατί αυτό είναι το ζητούμενο…να φύγουμε από το εγώ και να στραφούμε στο …ΕΜΕΙΣ !

Σας ευχαριστώ πολύ 
Γωγώ Μπιτάκου
Διοργανώτρια No Limits».