28/03/2024

Στρατιωτικές πολεμικές τέχνες και εταιρίες ασφαλείας

Γράφει ο Μιχαήλ Χριστοδούλου, σύμβουλος ασφαλείας και εκπαίδευσης.


Πολλοί πιστεύουν λόγω του ότι εντάχθηκαν στις ειδικές δυνάμεις είναι μηχανές μάχης και μπορούν να βγάλουν έναν αντίπαλο με μια απλή κίνηση, είτε πρόκειται για εφέδρους, επίστρατους, εθνοφυλακές, συμβασιούχους ή και στελέχη.

Πιστεύουν ότι, με την αποφοίτηση από το κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων, δεν χρειάζεται να γραφτούν σε τοπικές σχόλες πολεμικών τεχνών νομίζοντας ότι είναι θανατηφόρα όπλα.

Ωστόσο, οι απόφοιτοι των εδικών δυνάμεων στην πλειοψηφία δεν είναι φανταστικοί νίντζα, πολλά μέλη εγκαταλείπουν λόγο το ότι έληξε η θητεία τους, είτε έληξε η σύμβαση, είτε θέλουν να εγκαταλείψουν τις εδικές δυνάμεις και πιστεύουν ότι έχουν μια προηγμένη αντίληψη των τεχνικών μάχης ένοπλης ή άοπλης.. Είναι χρήσιμες αυτές οι δεξιότητες πολεμικών τεχνών στον πολιτικό κόσμο; Υπάρχουν μερικά προγράμματα που θα μπορούσαν να τις κάνουν όντος χρήσιμες οδηγώντας όλο αυτό τον κόσμο στον σωστό δρόμο ..

• Για παράδειγμα, λόγο της Παγκόσμιας καταπολέμησης της τρομοκρατίας διεξάγονται τακτικά ασκήσεις με τους βετεράνους της εφεδρείας με σκοπό την καλύτερη ασφάλεια της χώρας.

• Μερικοί έφεδροι έχουν πάει να γίνουν αθλητές/ μαχητές σε δυναμικά αθλήματα. • Άλλοι πάλι έχουν ενταθεί σε εθελοντικές ομάδες διάσωσης. Η μετάβαση από »ειδικοδυναμίτη» σε απλό πολίτη είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά αν αξιοποιήστε ορθά τη στρατιωτική εμπειρία και την πειθαρχία σας θα τα καταφέρετε χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Άπαξ και κατέχετε την ανάλογη γνώση και την κρατική πιστοποίηση μπορείτε να διδάξετε σε ένα γυμναστήριο δυναμικά άθλημα ή προγράμματα fitness Αυτό ήταν ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κερδίσετε κάποια επιπλέον μετρητά, να διατηρήσετε τις ικανότητές σας καθώς και να κάνετε κάποιους ντόπιους φίλους. Αν είστε νέος σε μια περιοχή και ψάχνετε για μια κοινότητα, η εξεύρεση ενός γυμναστηρίου για να εκπαιδεύσετε ή να διδάξετε θα πρέπει να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας.

Θα πρέπει όμως να εκπαιδεύετε ένα στυλ που ταιριάζει στην προσωπικότητα σας και απευθύνετε σε πολίτες, διότι είναι διαφορετικό από τα στρατιωτικά προγράμματα μάχης. Εάν θέλετε να κάνετε καλά χρήματα στο γυμναστήριο, εξετάστε τα ιδιαίτερα μαθήματα. Έχοντας ιδιώτες πελάτες μπορεί να κερδίσει μέσες τιμές από 20 ή 50 την ώρα και μερικές φορές περισσότερο.

Εργασία στους τομείς της Ασφάλειας: Ένας σύμβουλος σταδιοδρομίας πιθανότατα θα σας συμβουλεύσει να εξετάσετε τις θέσεις εργασίας στο τομέα της ασφάλειας με βάση της μαχητικές ικανότητες που έχετε αποκτήσει στον στρατό.

Ενώ αυτό είναι έγκυρη συμβουλή, προσπαθήστε να σκεφτείτε έξω από το κουτί λίγο, κάποτε συναντήθηκα με έναν βετεράνο που κατάφερε να φτάσει μέχρι να είναι σωματοφύλακας στον πρόεδρο της δημοκρατίας Υπάρχουν πολλές θέσεις στον τομέα της ασφάλειας που μπορούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία σας και στην στρατιωτική πειθαρχεία σας.

Εάν εργάζεστε σε γυμναστήριο ή είστε σωματοφύλακας η αμοιβή μπορεί να είναι ωραία και η εμπειρία μπορεί να είναι ανεκτίμητη αν έχετε φιλοδοξίες στην εργασία σας πάνω.

Μια προειδοποίηση – θα πρέπει να μάθετε να παλεύετε με τον τρόπο της αγοράς, αυτό θα σας κάνει να αισθάνεται αρκετά ανόητος με βάση την εμπειρία που έχετε, αλλά αυτό θα μείνει μεταξύ μας.

Ό, τι κι αν αποφασίσετε το πως να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές μάχης μετά από τον στρατό, θεωρήστε τις δεξιότητες ως ένα ακόμα κομμάτι του βιογραφικού. Μπορείτε να ξεχωρίσετε από το πλήθος με τη στρατιωτική σας αφοσίωση και πειθαρχία, αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι ότι κάνεις να σε εμπνέει και να σου δίνει κίνητρο κάθε μέρα.