29/03/2024

Στο πρωτάθλημα Shitoryu Karate-Do ο Περγιάλης

Το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Shitoryu Karate-Do είναι γεγονός! Πριν από 20 ακριβώς χρόνια – Μάρτιος 1993- μία ομάδα ελλήνων Καρατέκα του Shitoryu που αποτελεί το πιο παραδοσιακό σύστημα της ιαπωνικής πολεμικής τέχνης, έδωσε παρών στην πιο ιστορική στιγμή του στυλ, στην ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Shitoryu Karate-Do που έγινε στην Osaka της Ιαπωνίας αρχές Μαρτίου του 1993.

Η ίδια ελληνική ομάδα συμμετείχε στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Shitoryu Karate-Do στο Tokyo στις 21&22 Μαρτίου 1993, που διεξήχθη στην μέκκα του Karate το στάδιο Nippon Budokan. Είκοσι χρόνια μετά, τα τρία μέλη της αποστολής που είχαν είπαν το «ναι» στο δικαίωμα στο όνειρο, ο αντιπρόσωπος του στυλ για την Ελλάδα Δημήτρης Ζεύκης, η πρόεδρος ιαπωνέζα Outo Mami και ο πρωταθλητής Γιώργος Περγιάλης που ζει στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, ετοιμάζουν από τώρα τις βαλίτσες τους για το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Shitoryu Karate-Do που θα γίνει στο Tokyo στις 10-17 Σεπτεμβρίου.

Μαζί τους θα βρίσκονται και ο γενικός γραμματέας Μοσχόβας Γιάννης, ο ταμίας Ζαιμάκης Γιώργος και ομάδα αθλητών που θα αγωνιστούν στις εκάστοτε κατηγορίες κιλών στο kumite και στα kata. Ο άλλοτε πρωταθλητής Γιώργος Περγιάλης θα επανεμφανιστει αγωνιστικά στην κατηγορία των «βετεράνων» αθλητών.

no images were found