24/04/2024

Στην κορυφή του Ζιου Ζίτσου Λουντζής και Πλέσσας

Σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου από τους Δανιήλ Λουντζή και Παναγιώτη Πλέσσα. 


Οι δύο μαχητές συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άμπου Ντάμπι με τον Λουντζή να παίρνει χρυσό μετάλλιο και τον Πλέσσα χάλκινο. Μετά τους αγώνες δήλωσε ο Λουντζής στο imerazante.gr:

«Ο κάθε αθλητής έχει στόχο να ανεβεί στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου. Εμένα μου πήρε 15 ολόκληρα χρόνια για να πάρω την πρωτιά και να ανέβω στην κορυφή. Πάντα πίστευα ότι κάποια μέρα θα το κάνω και το κατάφερα. Το αίσθημα να ανεβαίνεις στο βάθρο σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι κάτι απίστευτο και πολύ δύσκολο να γίνει.

Ήμουν γεμάτος αδρεναλίνη. Τα δάκρυα χαράς κυλούσαν και ανατρίχιαζα την στιγμή που ακουγόταν ο Εθνικός ύμνος σε μια ξένη χώρα. Ο δάσκαλος 8 δευτερόλεπτα πριν λήξει ο τελικός μου φώναξε 4 χρόνια για 8 δευτερόλεπτα, εννοώντας, ότι έχουμε φτάσει σε τελικούς και μικρούς τελικούς και όπως λένε είναι σαν να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό.

Όταν βγήκα από τον αγωνιστικό χώρο, πήραμε αγκαλιά ο ένας τον άλλον και είπαμε τα καταφέραμε! Το μετάλλιο μου το αφιερώνω στην οικογένεια μου που πάντα ήταν εκεί στις χαρές και στις λύπες και στον Δάσκαλο μου που με προπονεί από 5 χρονών για αυτή την μέρα”.

Την σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο Πλέσσας που δήλωσε:

«Σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα στο Άμπου Ντάμπι κατάφερα και κατέκτησα την τρίτη θέση μετά από πολλούς δύσκολους αγώνες μαζί με την βοήθεια του Δασκάλου μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που με στηρίζει. Στον Δάσκαλο μου που είναι δίπλα μου εδώ και 15 χρόνια και με καθοδηγεί όχι μόνο στο τατάμι αλλά και στην ίδια την ζωή.

Επίσης ευχαριστώ τον δάσκαλο Γιώργο Ζαντιώτη και τον προπονητή Γιάννη Κωστικιάδη που με βοήθησαν στην Αθήνα για να είμαι 100% έτοιμος, αλλά και σε όλον τον κόσμο που με τις ευχές του και την θετική του σκέψη μου έδωσε δύναμη.»

Οι δύο αθλητές δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Στ. Κοντονή όπως και ο προπονητής τους Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Τέλος θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι  αρχές της Ζακύνθου και τους Μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου επισκέφτηκαν οι δυο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Ζίου Ζίτσου.

Οι δυο Ζακυνθινοί αθλητές έτυχαν θερμής υποδοχής για την επιτυχία τους, ενώ τους δόθηκαν δώρα ως επιβράβευση για τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Τους συνόδεψε ο προπονητής Δ. Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Απολλοφάνους Φιλόξενος Γ. Στασινόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Νίκος Βαρδακαστάνης και Αρετή Ποταμίτη.