24/04/2024

Σπουδαία εμφάνιση από τους Κουρήτες στο World Cup Ju Jitsu

Με την κατάκτηση 6 μεταλλίων (1 ΧΡΥΣΟ, 4 ΑΡΓΥΡΑ και 1 ΧΑΛΚΙΝΟ) επέστρεψαν οι αθλητές του Α.Σ. ΚΟΥΡΗΤΕΣ από το WORLD CUP JU JITSU U15 & BALKAN OPEN που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό γήπεδο ΚΙΤΙΟΝ στην Λάρνακα της Κύπρου και στο οποίο συμμετείχαν 25 χώρες με πάνω από 1000 αθλητές. Αναλυτικά:

«Η Εθνική Αποστολή πλαισιώθηκε και από 9 αθλητές των Κουρητών τους Μπιτζανάκη Ευτύχη, Σαμιώτη Μανώλη, Παπαμανιωλουδάκη Δημήτρη, Παπαδάκη Μυρτώ, Παπαδάκη Νίκη και Σταματάκη Άρτεμη οι οποίοι αγωνίστηκαν στο WORLD CUP U15, καθώς και τους Ανδριανίδη Ηλία, Κουτουλάκη Χριστίνα και Πατεράκη Νίκο οι οποίοι έλαβαν μέρος στο BALKAN OPEN που συνδιοργανώθηκε.

Τους αθλητές συνόδεψαν οι προπονητές του συλλόγου Δημήτρης Μπιτσαξής και Δημήτρης Τσιραντωνάκης.

Το πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε αριθμητικά από την πολύ μεγάλη συμμετοχή και τεχνικά από το πού υψηλό επίπεδο των αθλητών (συμμετείχαν όλες οι υπερδυνάμεις του χώρου Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Πολωνία κτλ) γεγονός που έκανε την προσπάθεια για διάκριση ακόμα δυσκολότερη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πλαίσιο του WORLD CUP U15 ο Ευτύχης Μπιτζανάκης κατόρθωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά να ανέβει στο βάθρο και μάλιστα μια θέση ψηλότερα αφού κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία FIGHTING -55 κιλά.

Την ίδια θέση κατέκτησε στην παρθενική της εμφάνιση σε διεθνείς αγώνες και μετά από διαδοχικές νίκες στην κατηγορία FIGHTING -63 κιλά η Μυρτώ Παπαδάκη ενώ και οι υπόλοιποι αθλητές Σαμιώτης Μανώλης, Παπαμανιωλουδάκης Δημήτρης, Παπαδάκη Νίκη και Σταματάκη Άρτεμης διεκδίκησαν το χάλκινο μετάλλιο με την συμμετοχή τους στους μικρούς τελικούς της κατηγορίας τους και κατέλαβαν τελικά την 4η θέση μια ακόμα εξαιρετική διάκριση για τέτοιου είδους πρωτάθλημα.

Στο BALKAN OPEN CHAMPIONSHIP o Hλίας Ανδριανίδης “πήρε” την κατηγορία των +94 κιλών στο FIGHTING κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε ένα ακόμα ασημένιο αυτή την φορά στην κατηγορία του στο NE WAZA.

Επιπλέον η Χριστίνα Κουτουλάκη κατέκτησε την 2η θέση και το Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία FIGHTING -55 κιλά -21 ετών ενώ συμμετείχε και στην κατηγορία των +21 ετών αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων την Δανέζα αθλήτρια  νούμερο 1 της WORLD RANKING LIST, όπου και κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Τέλος ο Νίκος Πατεράκης σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία δεν κατόρθωσε να προχωρήσει στην διεκδίκηση κάποιου μεταλλίου.

Για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα και τις νέες επιτυχίες των αθλητών του ο σύλλογος εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Θα θέλαμε εκ μέρους του ΔΣ να εκφράσουμε την μεγάλη μας χαρά και θαυμασμό για τους αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν σε αυτό το σπουδαίο για τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων αθλητικό γεγονός. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την συνέπεια και την διάθεση τους κατα την διάρκεια της προετοιμασίας τους για το πρωτάθλημα όσο και για την αγωνιστική παρουσία τους σε αυτό. Με την απόδοσή τους κράτησαν για μία ακόμα φορά ψηλά την σημαία τόσο της χώρας μας όσο και του συλλόγου μας σε αυτό το υψηλότατου επιπέδου Πρωτάθλημα. Η κατάκτηση αυτών των 6 μεταλλίων έφεραν μια ακόμα σπουδαία διεθνή διάκριση στην πόλη μας μέσα από το άθλημα του Ζίου Ζίτσου αποδυκνείοντας οτι αποτελεί το κορυφαίο μαχητικό άθλημα στο νησί μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους προπονητές του συλλόγου Δημήτρη Μπιτσαξή, Ανθή Δημάκη, Δημήτρη Τσιραντωνάκη, Μαρία Τσουρλάκη, Λευτέρη Μαρινάκη, Χρήστο Μπαρπαγιάννη και Κώστα Πενταράκη για την μεγάλη προσπάθεια τους όλη την χρονιά, την εταιρεία XYLINOS KOSMOS για την βοήθειά της, τον Δήμο Αποκορώνου και την ANEK LINES για την αμέριστη στήριξη που παρέχουν στον σύλλογο και τέλος τους γονείς και συνοδούς της αποστολής για την άψογη στάση τους και συμπεριφορά τους».