26/04/2024

Σεμινάριο Wing Chun από την Αέναη Κίνηση

Σεμινάριο Wing Chun διεξήχθη στην Κάτω Τούμπα από την σχολή Αέναη Κίνηση. Αναλυτικά το δελτίο τύπου: 


«Το Σάββατο 27 Μα’ί’ου, διεξήχθη 4ωρο σεμινάριο Wing Chun Gung Fu στην σχολή του Σ.Φ.Α. «Αέναη Κίνηση», στην οδό Τήνου 26 στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Ο master Τουζόζογλου Γεώργιος δίδαξε κλειδώματα, τεχνικές αυτοάμυνας, αφοπλισμούς, chi sao και πάλη σε έδαφος».

Το Wing Chun είναι ένα στυλ του Gung Fu που απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, φύλου, σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης. Πρόκειται για μια παραδοσιακή κινέζικη πολεμική τέχνη που καταρτίστηκε με σκοπό να παρέχει αυτάρκεια και ασφάλεια στη μάχη σώμα με σώμα και αποτελεί ένα από τα πρακτικότερα συστήματα που στοχεύουν σε ρεαλιστικές καταστάσεις αυτοάμυνας. Εγινε ευρέως γνωστό από τον Bruce Lee, καθώς ήταν η πρώτη πολεμική τέχνη την οποία διδάχτηκε, αλλά και από τον Yip Man, ο οποίος είναι μια από τις ιστορικότερες φιγούρες στην Κίνα του 20ού αιώνα.

Ο εκπαιδευόμενος στο Wing Chun Gung Fu θα μάθει να χρησιμοποιεί τη μηχανική του σώματος χωρίς να καταπονείται με ακραίες κινήσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει στη διάθεση του ένα σύστημα με το οποίο θα μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του από κάθε σωματική επίθεση. Το γεγονός αυτό καθιστά το Wing Chun ως ένα από τα πιο επίκαιρα συστήματα αυτοάμυνας και αναγκαίο ενάντια στους κινδύνους της σύγχρονης εποχής. Το σύστημα διδάσκεται και σε παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένα μαθήματα που ενώ παρέχουν στους μικρούς μαθητές τα κατάλληλα εφόδια για αυτοπροστασία, δεν ωθούν προς την επιθετικότητα και αποδοκιμάζουν το αίσθημα της βίας.

Master – Γιώργος Τουζόζογλου

Γεννήθηκε στις 08 – 03 – 1969 στη Θεσσαλονίκη. Το 1984 ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες, συγκεκριμένα με στυλ του Κουνγκ Φου όπου συμμετείχε σε πολυάριθμους αγώνες και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.Από το 1994 ασχολείται αποκλειστικά με το Wing Chun και το 2005, έπειτα από πολλά χρόνια διδασκαλίας στις σχολές του Δασκάλου του, ίδρυσε τον σύλλογο φίλων αυτοάμυνας “Αέναη Κίνηση” στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.Τον Ιούνιο του 2006 του απονεμήθηκε ο τίτλος του MASTER, αφού παρακολούθησε κύκλο εντατικών μαθημάτων από τον Grandmaster William Cheung στα κεντρικά της Ακαδημίας Wing Chun Gung Fu στη Μελβούρνη.Απο τον Αύγουστο του 2011 και αφού ολοκλήρωσε το basic instructor courses στα Headquarters στην Ολλανδία, είναι πιστοποποιημένος εκπαιδευτής από τον αρχηγό της παγκόσμιας ομοσπονδίας FRANS STROEVEN (ESKRIMA MASTER)W.K.F.S (World Knife Fighting System).