23/04/2024

Σαν σήμερα η φριχτή δολοφονία του σπουδαίου πυγμάχου Robert Quiroga

Η ιστορία του θα μπορούσε να γίνει ταινία καθώς αποτέλεσε ένα από τα ιερά τέρατα της πυγμαχίας αλλά το τέλος του ήταν σκληρό και θλιβερό.


Ο πρωταθλητής της IBF, Robert Quiroga δολοφονήθηκε σαν σήμερα, το 2004. Ο πυγμάχος μεγάλωσε στο San Antοnio και έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της περιοχής. Μόλις 20 ετών ήταν όταν κέρδιζε την ζώνη από τον Juan Polo Perez.

Η φήμη του όμως διαδόθηκε το 1991, όταν μπροστά στους φανς του σε ένα απίστευτο δωδεκάγυρο παιχνίδι νίκησε τον »Kid» Akeem Anifowoshe στο ματς που θεωρήθηκε το καλύτερο της χρονιάς.

Ο αντίπαλος του έφυγε με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι από το ρινγκ και δεν έπαιξε ξανά! Το 1994 έχασε την ζωή του πάνω σε μία προπόνηση. Ήταν μόλις 26 ετών.

Ο πρωταγωνιστής μας όμως σταμάτησε την πυγμαχία το 1995. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με το εμπόριο αυτοκινήτων. Για άγνωστους λόγους μέχρι σήμερα, τον μαχαίρωσαν έξω από το σπίτι ενός φίλου του. Αυτός που τον σκότωσε ήταν αρχηγικό μέλος της γνωστής μηχανοκίνητης συμμορίας  των »Bandidos», μάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο θύτης κατέληξε στην φυλακή με ποινή κάθειρξης 40 ετών. Ο αδερφός του πυγμάχου »Epi» Quiroga δεν έχει καταφέρει να το ξεπεράσει:’

‘Ήταν ένας πολύ δοτικός άνθρωπος. Όλοι τον αγαπούσαν εντός και εκτός ρινγκ. Ποτέ δεν ζητούσε την αναγνώριση. Γι’αυτό έβαλα στόχο στην ζωή μου, όσο υπάρχω να τον αναγνωρίζουν παντού, έστω και μετά θάνατον», αναφέρει.