18/04/2024

Πως είναι να τρως ξύλο από τον Gennady Golovkin

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε ο Martin Murray άντεξε τον τυφώνα επιθέσεων του Gennady Golovkin όσο κανένας άλλος μέχρι σημερα και παρά… το ξύλο, έγινε ο  πρώτος αντίπαλος του GGG που τον πήγε μέχρι τον 11ο γύρο.

Η πυγμαχία του Gennady Golovkin

Τώρα, περιγράφει στο boxing news online, πως είναι να μπαίνεις στο ρίνγκ κόντρα στον τρομερό Καζάκο.

“Είναι καλός παντού. Προφανώς χτυπάει δυνατά. Αντέχει πολύ και στα χτυπήματα. Είναι επίσης πολύ έξυπνος και στην άμυνα. Αλλά αυτό που με ξάφνιασε περισσότερο ήταν η ποικιλία των χτυπημάτων του. Ο τρόπος που άνοιξε την άμυνά μου.

Δουλεψαμε πολύ στο αριστερό του hook στο σώμα και το ακυρώσαμε. Δεν το πέρασε ούτε μία φορά.

Αν θες να κερδίσεις τον Golovkin πρέπει να σταθείς στη μέση του ring και να τον πιέσεις προς τα πίσω. Το καλό με αυτόν είναι οτι είναι ολοκληρωμένος σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ότι κάνει, το κάνει σε επίπεδο παγκόσμιας κλάσης. Αυτό τ κ ν κάνει ιδιαίτερο.

Θυμάμαι ήμουν κοντά του και με χτυπάει με ένα αριστερό uppercut, με βρήκε καθαρά στη μύτη και σκέφτηκα..»μπ@στ@ρδε». Εκεί ήταν που έσπασε η μύτη μου. Τότε σκέφτηκα ότι τώρα θα πάει στο σώμα με το αριστερό αλλά με χτύπησε ξανά με το uppercut. Τότε σκέφτηκα ότι τώρα θα πάει σίγουρα στο σώμα και κατέβασα το χέρι μου αλλά αυτός με ξαναχτύπησε με το uppercut. Τρείς φορές στη σειρά με κοπάνισε με αυτό καθαρά.

Χτυπάει δυνατά, το πιο δυνατό που έχω χτυπηθεί, αλλά περίμενα περισσότερο. Δεν ξέρω αν ήταν επειδη είχα προετοιμαστεί να περάσω μαρτύρια. Που ήταν για να είμαι δίκαιος. Αλλά είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά να χτυπηθώ περισσότερο οπότε όταν με χτύπησε -σκληρά και δυνατά- ήταν ευχάριστη έκπληξη».