20/04/2024

Πρωταθλητές ξανά οι «Μαύροι Ιππότες»

Με νέα επιτυχία έκλεισε την σεζόν ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Περάματος «Μαύροι Ιππότες» που πήρε την  πρώτη θέση στο Ελληνικό Jiu Jitsu και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. 


Και αυτό αφού προηγουμένως η Ελληνική Ομοσπονδία του αθλήματος είχε ανακηρύξει τον Σύλλογο ως τον κορυφαίο και εκείνο με τις περισσότερες διεθνείς διακρίσεις για το 2016.

Οι «Μαύροι Ιππότες» τερμάτισαν στην 1η θέση σε όλες τις διοργανώσεις και τις αγωνιστικές τεχνικές, πλην του fighting που κατέκτησαν τη 2η θέση. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία τους δείχνει πως η κορυφή είναι μονόδρομος.

Η απονομή του κυπέλλου έγινε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου Ανέστη Πουλικίδη, στη διάρκεια των εξετάσεων ζωνών των Μαύρων Ιπποτών που πραγματοποιήθηκαν στη φιλόξενη Ένωση Ποντίων Περάματος.

Ο Μικρασιάτης σενσέι Μόρφης Καρνέσης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, γιατί οι κόποι μιας χρονιάς οδήγησαν για ακόμα μία φορά στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. Αθλητές και γονείς μοιράστηκαν τη χαρά μαζί του χειροκροτώντας επί αρκετά λεπτά και φωνάζοντας ρυθμικά «Μαύροι Ιππότες, Μαύροι Ιππότες…»

Όπως δήλωσε ο αναγνωρισμένος προπονητής Γ.Γ.Α., και κάτοχος μαύρης ζώνης 5 νταν στο ζίου ζίτσου, στόχος του προπονητικού προγράμματός του δεν είναι η κατάκτηση μεταλλίων, αλλά η δημιουργία αθλητών υψηλού επιπέδου και ανθρώπων που θα γίνουν πρωταθλητές στη ζωή.

Στο πλαίσιο αναζήτησης των πλέον σύγχρονων μεθόδων προπόνησης για τους «Μαύρους Ιππότες» και τον συνεχή εμπλουτισμό των γνώσεων των αθλητών γύρω από αυτή την πολύπλευρη πολεμική τέχνη, ο Σύλλογος αποφάσισε φέτος να δημιουργήσει τμήμα brazilian jiu-jitsu με προπονητή τον πανευρωπαϊκό πρωταθλητή GI και NO-GI Ηλία Παυλάκη ενώ θα συνεργαστεί με την πρωταθλήτρια σχολή στο εν λόγω άθλημα Gracie Barra Greece και τους Άρη Χατζηιακώβου και Χρήστο Μάρκεζ.

ΠΗΓΗ: pontos-news.gr