29/03/2024

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο: Με επιτυχία οι πρώτοι αγώνες

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, επίσημα, αγώνες Σούμο

Με σταθερά βήματα και γοργή ανάπτυξη προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο στη διάδοση του αθλήματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 28-29 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, επίσημα, αγώνες Σούμο με την συμμετοχή 67 αθλητών. Παρά το αρχάριο επίπεδο των αθλητών, όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προσφέρουν θέαμα στους θεατές και διακρίσεις στους συλλόγους τους.

Το τέλος των αγώνων βρήκε ηθικά ικανοποιημένους τόσο τους αθλητές και τους προπονητές τους, όσο και την ομοσπονδία. Η προσέγγιση των σωματείων και το αγκάλιασμα του αθλήματος ήταν πραγματικά συγκινητικό και δίνει κουράγιο και ελπίδες για ένα σπουδαίο μέλλον.

Το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η ομοσπονδία θα συμμετάσχει στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U18 και U23, ενώ προς τα τέλη του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Διαιτητών/Προπονητών με στόχο την κατάρτιση των σωματείων, καθώς και όλο και περισσότερα σωματεία επιθυμούν να γνωρίσουν και να εντάξουν το άθλημα του Σούμο στον χώρο τους. Στα τέλη Νοεμβρίου θα διοργανωθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ομοσπονδίας, κλείνοντας έτσι μια γεμάτη αθλητική χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 695 52 12 891, μέσω email  info@sumohellas.gr και να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό μας τόπο www.sumohellas.gr».