24/04/2024

Παίζεις αγώνα; Δες πως θα κατασκοπεύσεις τον αντίπαλο!

Όπως έχουμε πει πολλάκις το μποξ είναι θέμα στρατηγικής κι όχι μόνο θέμα αθλητικών προσόντων. Έτσι υπάρχουν δύο κατηγορίες αθλητών που θα συναντήσεις. Αυτούς που έχεις κάνει σπάρινγκ στο παρελθόν κι αυτούς με τους οποίους δεν είχες την παραμικρή επαφή μαζί τους.

Αν τον έχεις συναντήσει στο παρελθόν:

Aμέσως να καταστρώσεις τα σχέδια σου σύμφωνα με τον τρόπο παιχνιδιού του. Επίσης μπορείς να επικοινωνήσεις με άλλους αθλητές που τον έχουν αντιμετωπίσει και τον τρόπο που κατάφεραν να τον κερδίσουν.

Αν δεν τον έχεις συναντήσει ποτέ:

Mαθαίνεις σε ποια σχολή ανήκει και ποιοι είναι οι προπονητές του. Μπορεί να έχεις παίξει με αθλητές από την ίδια σχολή που θα έχουν παρόμοιο στυλ. Κάποιες σχολής δίνουν βάση στην δύναμη, άλλες στην ταχύτητα κι άλλες στην έκρηξη. Δεν σε νοιάζει αν είναι καλός ή κακός πυγμάχος αλλά σε ποιον τομέα είναι δυνατός.  Ποια είναι τα αβαντάζ του και ποιες οι αδυναμίες του. Μέσα στο παιχνίδι θα τα εκμεταλλευτείς και θα πρέπει να σε σεβαστεί όταν ανέβει στο ρινγκ μαζί σου. Δεν γνωρίζεις πόσο καλός μπορεί να είναι ένας αθλητής, μέχρι να τον αντιμετωπίσεις!