28/03/2024

«Ο Van Damme έπαιξε στο Street Fighter υπό την επήρεια κοκαΐνης»

Δεν είναι ότι πέφτουμε από τα «σύννεφα» γιατί η ιστορία εθισμού του Jean-Claude Van Damme είναι συνήθης στον χώρο του Χόλιγουντ.


Σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη που έδωσε ο παραγωγός της ταινίας Street Fighter,  Steven de Souza, επισήμανε τις άγνωστες πτυχές μίας εκ των πιο συζητημένων μαχητικών ταινιών αλλά και συνάμα της πιο αποτυχημένης!

Το Street Fighter δανείστηκε το project από το γνωστό video game που μεγαλούργησε την δεκαετία του ’90. Η παραγωγή είχε αποφασίσει να διαθέσει μπάτζετ για δύο μεγάλα ονόματα που θα υποδύονταν τον Guile και τον Mr. Bison. Ο πρώτος θα ήταν ο Jean-Claude Van Damme  και ο δεύτερος ο Raul Julia.

«Είχαμε κλείσει δύο μεγάλα αστέρια αλλά δεν είχαμε λεφτά για τους άλλους ηθοποιούς. Το πρόβλημα ήταν πως κάποιος έπρεπε να εκπαιδεύσει αυτούς τους ανθρώπους που θα ήταν νέα πρόσωπα.

Στην προσπάθεια να επικοινωνήσω με τον Van Damme διαπίστωσα πως ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης. Tου δίναμε άδειες για να χαλαρώνει όμως δεν επέστρεφε», αναφέρει ο παραγωγός που στην συνέχεια μίλησε  για τον Mr. Bison.

«Ο Raul Julia δεν ήταν καλά. Του διέγνωσαν καρκίνο του στομάχου και τον έφεραν για να παίξει στις σκηνές έχοντας χάσει πολλά κιλά. Αποφασίσαμε να πάμε τον ρόλο του προς το τέλος της ταινίας μέχρι να βάλει μερικά κιλά! Έβαλα μπροστά στην κάμερα, ηθοποιούς που δεν γνώριζαν καν το παιχνίδι», καταλήγει ο De Souza.