24/04/2024

Ο «Rock» πρόεδρος των ΗΠΑ;

Θα αποκτήσουν οι ΗΠΑ τον δεύτερο τους πρόεδρο με εμπειρία στο κατς; 


Εδώ και πολύ καιρό ο πρώην αστέρας του WWE και νυν σουπερ σταρ ηθοποιός «The Rock» ή κατά κόσμος Dwayne Johnson αστειεύεται με το ενδεχόμενο να «τρέξει» το 2020 ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας και κάποια πολύ αστεία σκετς στην χιουμοριστική εκπομπή «Saturday Night Live».

Τον περασμένο Μάιο όμως η μεγάλη πολιτική εφημερίδα των HΠΑ, Washington Post έκανε ένα άρθρο με το οποίο καταλήγει ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει και ο Johnson για πρώτη φορά είπε ότι το σκέφτεται σοβαρά.

Στο τελευταίο επεισόδιο, μια επιτροπή που είναι άγνωστο αν συνδέετε άμεσα με τον Johnson ή όχι, κατέθεσε εκ μέρους του την υποψηφιότητα του με όνομα καμπάνιας «Run the Rock 2020». Τέτοιες προσπάθειες γίνονται συνήθως από ιδιώτες και οργανισμούς όταν θέλουν να πιέσουν κάποιον τρίτο να βάλει υποψηφιότητα (draft) δείχνοντας του με τις δράσεις τους ότι υπάρχει κόσμος που τον στηρίζει/θέλει ως πρόεδρο. Όσο πιο δυνατή η καμπάνια τόσο πιο πιθανό να τον πείσουν μα κατέβει.

Μπορεί βέβαια να είναι όλα εις γνώσει του Rock και να ετοιμάζει έτσι το έδαφος ή να δοκιμάζει τα νερά για το αν έχει όντως ελπίδες. Με δεδομένο ότι ο νυν πρόεδρος Donald Trump θα είναι ξανά υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους (εκτός απροόπτου) , ο Rock θα πρέπει να κατέβει είτε ως ανεξάρτητος (που λέει ότι είναι), είτε με τους Δημοκράτες.

Υ.Γ. αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ με εμπειρία στο κατς: