25/04/2024

Ο Καρυπίδης αποκαλύπτει το μεγάλο «μυστικό» του «Boyka: Athens Warrior Spirit»

Ο Καρυπίδης Κων/νος, Τεχνικός Διευθυντής Aiki-Jujutsu Ελλάδος, Μέλος Διοργανωτικής Επιτροπής «Boyka Athens Warrior Spirit” και Member of Board of Directors/(phi) LTD μιλάει αποκλειστικά στο Fightsports για μεγάλο φεστιβάλ.


Ο γενικός τίτλος της διοργάνωσης είναι «Boyka: Athens Warrior Spirit». Γιατί επιλέξατε αυτόν τον συγκεκριμένο τίτλο και τι είναι αυτό στο οποίο στοχεύετε;

«Πρώτα απ όλα θα ήθελα να τονίσω ότι η διοργάνωση δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα. Ως ιδέα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται τα τελευταία 4 χρόνια με σταθερά αυξανόμενη δυναμική. Κατά συνέπεια το event “WARRIOR SPIRIT” θα μας κρατήσει συντροφιά και στα χρόνια που έρχονται (ελπίζουμε αρκετά).

Η επιλογή του τίτλου οφείλεται στο βαθύτερο νόημα που κρύβεται πίσω από τις κυρίαρχες αυτές λέξεις δίνοντας το στίγμα του χώρου των δυναμικών αθλημάτων γενικότερα.

Η αρμονική συνεργασία και συνύπαρξη όλων των διακεκριμένων Δασκάλων και αθλητών του χώρου δίνει με τον πιο παραστατικό τρόπο το μήνυμα του σεβασμού όλων προς εκείνους οι οποίοι σφυρηλατούν καθημερινά το πνεύμα και το σώμα μέσα από τις δοκιμασίες και την υπέρβαση των ορίων που απαιτούν οι μαχητικές τέχνες.

Ένας από τους κεντρικούς μας στόχους είναι να δώσουμε την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει κοντά μας, να δει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κάθε τέχνη και να απολαύσει την καλύτερη εικόνα από τον καθένα.»

VIP Special Guests της διοργάνωσης είναι δύο προβεβλημένα πρόσωπα του χώρου των πολεμικών τεχνών του κινηματογράφου. Ο Scott Adkins ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός κυρίως μέσα από τον ρόλο του ως Yuri Boyka και ο Silvio Simac ένας διακεκριμένος αθλητής με πολλαπλές διακρίσεις. Γιατί επιλέξατε τους δύο συγκεκριμένους αθλητές/ηθοποιούς;

«Η πρόσκληση και προς τους δύο οφείλεται πρωτίστως σε προσωπική φιλία με την οποία συνδέομαι μαζί τους. Είναι δύο εξαίσιοι κύριοι, άριστοι επαγγελματίες και με βαθύ σεβασμό στους ανθρώπους του χώρου του BUDO (σημ. και οι δύο προέρχονται από τον χώρο του ITF – TKD πράγμα που σημαίνει ότι έχουν πάρει ισχυρές παραδοσιακές βάσεις).

Εκείνο όμως που θέσαμε ως στόχο με τα άλλα μέλη διοργανωτικής επιτροπής ήταν η δημιουργία ενός πλαισίου που θα ευνοούσε κατά κύριο λόγο την επικοινωνία με την νεολαία. Η προσέγγιση των νέων μας (από τις μικρές ακόμα ηλικίες) και η επικοινωνία μαζί τους είναι πάντα το ζητούμενο για να υπάρχουν σωστές βάσεις και μέλλον όχι μόνο στην συγκεκριμένη «οικογένεια» των δυναμικών αθλημάτων αλλά και σε όλο τον αθλητισμό γενικότερα. Και μία κοινωνία η οποία ωθεί τους νέους στον αθλητισμό και στην ευγενή άμυλα θα εισπράξει πολλαπλάσια τα οφέλη σε βάθος χρόνου.

Ο ρόλος του Yuri Boyka έκανε τον Scott Adkins πασίγνωστο σε όλες τις χώρες. Νέοι αλλά και ενήλικες αθλητές αγκάλιασαν αυτόν τον μαχητή ΜΜΑ και το όνομα του έγινε συνώνυμο του σκληροτράχηλου fighter. Παράλληλα έδωσε μία μεγάλη δυναμική στον ηθοποιό και αθλητή Scott ο οποίος αν και ήταν ήδη γνωστός στο Hollywood με συμμετοχή σε πολλαπλές άλλες ταινίες δράσεις, τώρα πια συγκαταλέγεται στους καλύτερους του είδους (εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι την στιγμή αυτή βρίσκεται στην Κίνα για τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας IP-MAN 4 δίπλα στον Donnie Yen και Jackie Chan. Η Κινέζικη εταιρεία παραγωγής δέχθηκε να τον απαλλάξει από τις υποχρεώσεις του για μερικές ημέρες προκειμένου να έρθει στην ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΟ για το event μας).

Ο Silvio από την άλλη μεριά, είναι ένας αθλητής που άφησε το στίγμα του στον χώρο του ITF στην Αγγλία. Δεκατέσσερις (14) φορές εθνικός πρωταθλητής, 4 φορές Πανευρωπαϊκός και 1 φορά Παγκόσμιος ήταν ήδη μία ξεχωριστή περίπτωση δυναμικού αθλητή πριν τον ανακαλύψουν κινηματογραφικοί παράγοντες για να συμμετέχει στην ταινία Unleash δίπλα στον Jet Li. Από εκεί έγινε η αρχή για τον ίδιο και έχει λάβει και αυτός μέρος σε αρκετά martial arts concepts αλλά και γενικότερα σε ταινίες δράσης.

Οι δύο VIP λειτουργούν ως «συγκολλητική ουσία» και η εκρηκτική παρουσία τους θα προκαλέσει αναμφίβολα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε νέους, μικρούς, έφηβους αλλά και «μεγάλα παιδιά», στους Δασκάλους όπως και στο απλό κοινό που θα δει όλη αυτή την γιορτή ως μία ευκαιρία να έρθει κοντά στα μαχητικά αθλήματα και να τα γνωρίσει.»

Θα υπάρξουν και άλλοι Αστέρες του Hollywood που θα έρθουν στην ΑΘΗΝΑ στο κοντινό μέλλον;

«Κατηγορηματικά σας λέω ΝΑΙ.

Έχουμε ήδη μιλήσει με πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου και έχουμε την θετική τους προσέγγιση στο ενδεχόμενο να επισκεφθούν την ΕΛΛΑΔΑ, «the land of the Greatest Warriors» όπως συνηθίζουν να λένε πολλοί εξ αυτών.

Περισσότερες ανακοινώσεις για όλα όσα θα ακολουθήσουν θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου event.»

Όπως έχουμε πληροφορηθεί μέχρι τώρα το σύνολο των δράσεων δημιουργεί ένα ψηφιδωτό ενεργειών που θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 5 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 8 Ιουλίου. Μπορείτε με λίγα λόγια να μας δώσετε το στίγμα;  

«Το πρόγραμμα είναι έτοιμο και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το ζητούν επικοινωνώντας με την διοργανωτική επιτροπή στα στοιχεία που σημειώνονται στο τέλος.

Παρόλα αυτά όμως, ας αναφέρουμε εν τάχει τα σημαντικότερα σημεία.

Πέμπτη (5 Ιουλ)-μεσημέρι: Press conference στο Zampidis Fight Club στην Γλυφάδα με την παρουσία των VIP Guests, του οικοδεσπότη Μιχάλη Ζαμπίδη φυσικά, των επικεφαλείς όλων των αποστολών που θα εμφανιστούν στο show, αθλητών και fans (είσοδος ελεύθερη σε όσους επιθυμούν).

Πέμπτη (5 Ιουλ)-βράδυ: Τελετή βραβείων Martial Arts Awards 2018 η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park

(σημ. Μετά την τελετή βραβείων όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν σε γνωστό night club του Πειραιά όπου θα δοθεί πάρτι προς τιμήν του Scott Adkins με τίτλο Boyka Party).

Παρασκευή (6 Ιουλίου)-Πρωινές ώρες: εκπαιδεύσεις στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κλειστό πυγμαχίας «ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ». Επιλογή fighters Μέρος Α. Είσοδος με εγγραφή- λεπτομέρειες στην διοργανωτική επιτροπή

Παρασκευή (6 Ιουλίου)-βράδυ: Martial Arts Show στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κλειστό πυγμαχίας «ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ». Είσοδος με εισιτήριο- λεπτομέρειες στην διοργανωτική επιτροπή.

Σάββατο (7 Ιουλίου)-Πρωινές ώρες: εκπαιδεύσεις στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κλειστό πυγμαχίας «ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ». Επιλογή fighters Μέρος B. Είσοδος με εγγραφή- λεπτομέρειες στην διοργανωτική επιτροπή

Ολοκλήρωση εκπαιδεύσεων-αναμνηστικά διπλώματα από τους VIP Guests.

Για την Κυριακή (8 Ιουλίου) έχει ήδη προβλεφθεί ένα σύνολο συμπληρωματικών πρωινών εκπαιδεύσεων αλλά αυτό είναι κάτι που θα διευκρινιστεί εντός των ημερών.»

Πέραν της αναβίωσης ενός πετυχημένου θεσμού όπως ήταν τα φεστιβάλ πολεμικών τεχνών των δεκαετιών ‘80-’90, πληροφορηθήκαμε από εσάς για ένα εντελώς πρωτοποριακό νέο concept το οποίο πλέον εισάγεται με την φετινή διοργάνωση. Αναφέρομαι στο «RU1» και θα θέλαμε κάποιες διευκρινήσεις πάνω σ’ αυτό.

«Ναι, αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο θέλω να σταθώ ιδιαίτερα.

Τα φεστιβάλ πολεμικών τεχνών των δεκαετιών 80-90 ήταν ένας απόλυτα πετυχημένος θεσμός ο οποίος αγαπήθηκε από το κοινό. Κάποια στιγμή όμως ο κύκλος αυτός όπως και ο κάθε κύκλος στη ζωή, έκλεισε. Οι παλιοί θυμούνται με νοσταλγία ενώ οι νεότεροι ακούν τις διηγήσεις και βλέπουν βίντεο VHS της εποχής καθώς και κάποιες ξεθωριασμένες φωτογραφίες.

Το φεστιβάλ όμως έτσι όπως το παρουσιάζουμε πλέον στο Αθηναϊκό κοινό μπαίνει σε μία διαφορετική τροχιά. Μοντέρνο όπως επιβάλουν οι ταχύτητες της εποχής, δυναμικό και πολυσύνθετο αλλά και συγχρόνως με την δυνατότητα να «σπάσει» τα όρια της Ελλάδας.

Η Elite Boxing με την Elite Boxing TV πλατφόρμα θα μεταδώσει το show της ΑΘΗΝΑΣ σε 145 χώρες σε όλο τον Πλανήτη κάνοντας το αμέσως γνωστό. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστιο εκτόπισμα διότι λίγα martial arts shows έχουν αυτή τη δυνατότητα σήμερα. Όλες οι αποστολές (οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι ό,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή ο χώρος των δυναμικών αθλημάτων στην Ελλάδα) θα ταξιδέψουν σε εκατομμύρια θεατές σε όλες τις Ηπείρους κάνοντας γνωστούς τους Έλληνες Δασκάλους και αθλητές.

Μεγάλη επιτυχία πράγματι η οποία φέρει την προσωπική σφραγίδα του στενού μας συνεργάτη και φίλου του κ. Περγιάλη Γιώργου.  

Όμως το concept «RU1» στο οποίο αναφέρεστε είναι κάτι διαφορετικό.

Ως μέλος όπως σας προανέφερα του Συμβουλίου της (phi) έχουμε προβεί στις απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες με εταιρείες παραγωγής ταινιών στο εξωτερικό για να τροφοδοτήσουμε με δικούς μας μαχητές σκηνές δράσης.

Το RU1 αποτελεί κομμάτι ενός επίσης πρωτοποριακού talent concept που ανήκει στην (phi) όπου μέσα από διαδικασίες δοκιμασίας, εκπαίδευσης, boot camp, διαγωνισμών θα δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του χώρου των δυναμικών αθλημάτων, μαχητικών και πολεμικών τεχνών, extreme sports (μέχρι και από το parkour ή dance groups) να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους, τις αντοχές τους και να αναδείξουν ό,τι έχουν καλύτερο προκειμένου να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα αλλά το σημαντικότερο να κερδίσουν ένα συμβόλαιο για συμμετοχή σε σκηνές δράσης σε κινηματογραφικές παραγωγές.

Όλο το concept ΔΕΝ απευθύνεται μόνο σε νεαρούς. Είναι ευπρόσδεκτοι ενδιαφερόμενοι από όλες τις ηλικίες,  κάθε σωματότυπου και κάθε στυλ. Μία σκηνή μάχης εξάλλου δεν περιορίζεται.

Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια του event “Boyka: Athens Warrior Spirit” οι δύο expert του είδους όπως είναι ο Scott Adkins & Silvio Simac θα μοιραστούν μαζί με τους συμμετέχοντες τα μυστικά των σκηνών δράσης, extreme kinesiology και fight/stunt coordination δίνοντας έτσι σημαντικά στοιχεία σε όλους τους fans του είδους και όχι μόνο.

Θα είναι μοναδική εμπειρία. Κατά τις εκπαιδεύσεις αυτές θα γίνει και μία πρώτη αξιολόγηση (σημειώνεται στο πρόγραμμα λίγο πιο πάνω ως Επιλογή fighters Μέρος Α & Β)

Προσωπικά προτείνω σε όλους (με ή χωρίς εμπειρία στις πολεμικές τέχνες), άνδρες-γυναίκες, έφηβους, νέους, ενήλικες να συμμετέχουν. Η εμπειρία θα είναι μοναδική και που ξέρετε… μπορεί να κερδίσετε…

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με την διοργανωτική επιτροπή στα τηλέφωνα που σημειώνονται στο τέλος.»

Κλείνοντας θα μπορούσατε να μας πείτε που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να πάρει πληροφορίες ή να εγγραφεί στις δράσεις σας;

«Για εγγραφές στο εκπαιδευτικό μέρος και πληροφορίες για το concept «RU1» μπορείτε να καλέστε απευθείας στο: 697-301 3303 (Καρυπίδης Κώστας)

(για κλήσεις από Κύπρο μπορείτε να επικοινωνείτε με το +357-9-557 1379)

694-960 7250 (Περγιάλης Γεώργιος)

697-760 5555 (Gold finger/ Φίκας Ανδρέας)»