16/04/2024

Ολοκλήρωση θεωρητικών μαθημάτων για προπονητές & διαιτητές στην Β.Ελλάδα στο SANDA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ & ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ SANDA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Ολοκληρώθηκαν για έβδομη φορά οι τρεις κύκλοι θεωρητικών μαθημάτων προπονητικής και διαιτησίας στο άθλημα SANDA για τη Β. Ελλάδα από την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου. Αναλύθηκαν λεπτομερώς και περιγραφικά οι βασικοί κανονισμοί της Πανευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γου Σου, μέσα από παραδείγματα εμπειρίας των εισηγητών στην προπονητική αλλά και σε αγώνες καθώς και μέσω της προβολής σχετικών βίντεο με παράλληλο σχολιασμό. Έχοντας ως εχέγγυο τη θεωρητική γνώση, τόσο οι προπονητές όσο και οι διαιτητές-κριτές είναι έτοιμοι πλέον να εφαρμόσουν πρακτικά τους εν λόγω κανονισμούς σε σεμιναριακό επίπεδο, σύμφωνα με τον τομέα δραστηριοποίησης του καθενός. Οι μεν προπονητές θα παρακολουθήσουν σειρά πρακτικών σεμιναρίων και οι δε διαιτητές-κριτές θα ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους σε ημέρες αγώνων, ως παρατηρητές δίπλα σε πιστοποιημένους κριτές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιτυχής εξέτασή τους την προηγούμενη ημέρα από την αρμόδια τεχνική επιτροπή.

Σκοπός των εν λόγω σεμιναρίων ήταν η σωστή καθοδήγηση, κατανόηση και εκμάθηση των ισχύοντων κανονισμών επί της ουσίας, καθώς και η πρακτική εφαρμογή τους με λειτουργικό τρόπο, χωρίς κενά ή παραλήψεις, σε μια προσπάθεια κατοχύρωσης του σωστού θεσμικού πλαισίου στο άθλημα του SANDA σε όλα τα επίπεδα. Το κλιμάκιο της Βόρειας Ελλάδας προσφέρει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας αρωγό την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου, τη μόνη επίσημα αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ.Α. ομοσπονδία Κουνγκ Φου στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο και μέντορά μας, κύριο Λάμπρο Σταμούλη, για τις πολύτιμες γνώσεις που μας παρείχε στα πρώτα μας βήματα και τη συνεχή και αδιάκοπη καθοδήγηση και στήριξη, τόσο στο προπονητικό όσο και στο λειτουργικό έργο μας. Ευχαριστούμε θερμά και την προπονήτρια του κλιμακίου στο SANDA, κυρία Μαρία Παντελίδου, για την ακούραστη συνεισφορά και την πολύτιμη μετάδοση των γνώσεων και των εμπειριών της. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλη τη δημιουργική ομάδα του κλιμακίου για την αποφασιστική συμβολή τους στο όραμα και το έργο μας.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Κωνσταντίνος Χαυτίκης