26/04/2024

Οι 10 πιο αιμοβόροι Vikings όλων των εποχών!

Το Game of Thrones τελείωσε την 6η σεζόν του με 2 από τα πιο επικά επεισόδια της σειράς (δεν έχει spoiler το άρθρο μην αγχώνεστε όσοι δεν τα είδατε) και οι φανς των συγκεκριμένων σειρών περιμένουν πως και πως να ανακοινωθεί το 2ο μισό της 4ης σεζόν της επίσης επιτυχημένης και αρκετά… αιμοβόρας σειράς «The Vikings». Ενόψει αυτής της σεζόν, το fightsports.gr κάνει ένα αφιέρωμα στους 10 πιο αιμοβόρους και σκληρούς Vikings όλων των εποχών.

10. Ragnar Lodbrok

Ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς δεν μπαίνει στη λίστα…τιμής ένεκεν. Στα 15 του, για να κερδίσει το χέρι της πριγκίπισσας διέλυσε μια φωλιά γεμάτη δηλητηριώδη φίδια, φορώντας μια χειροποίητη στολή από δέρμα ζώων βρασμένο με άμμο και ρετσίνι ώστε να μην το τρυπάνε τα δόντια των φιδιών. Ενήλικος ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Γαλλικών πόλεων σε τέτοιο βαθμό που ο βασιλιάς τους τον πλήρωσε ένα απίστευτο για την εποχή ποσό ώστε να σταματήσει τις επιδρομές. Το τέλος των βρήκε όταν μια επιδρομή στην Αγγλία απέτυχε, τον συνέλαβαν και τον έριξαν σε ένα λάκκο με φίδια (ειρωνεία!)

L-Carnitine

 09. Bjorn Ironside

Άλλος ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς, έγινε γνωστός για τον δικό του «δούρειο Ίππο». Από τους λίγους που κατάφεραν να ζήσουν τόσο ώστε να αποσυρθούν απο την ενεργό δράση πλούσιοι και.. αρτιμελείς, ο Bjorn πέρασε ολη του τη ζωή κάνοντας επιδρομές από την Ευρώπη έως την βόρειο Αμερική. Σε μια απο αυτές δεν μπορούσαν να ρίξουν τα τοίχοι της πόλεις, οπότε ο Bjorn έκανε τον νεκρό και μπήκε μέσα σε ένα φέρετρο. Οι δικοί του τον πήγαν στην πύλη και ζήτησαν από τους ιερείς να το βάλουν στο ναό τους. Το βράδυ αυτός βγήκε από το φέρετρο πήγε στην πύλη και έμπασε μέσα όλη του την ορδή.

 

08. Gunnar Hamundarson

Ο συγκεκριμένος Viking απέκτησε την φήμη του ως άφταστος μαχητής με σπαθί και τόξο. Λένε οι ιστορίες ότι μπορούσε να ξιφομαχήσει και με τα δύο χέρια το ίδιο καλά και δεν έχανε ποτέ τον στόχο με το βέλος όταν σημάδευε κάποιον άνδρα. Πέρασε όλη του την ζωή εκστρατεύοντας σε όλες τις βόρειες ακτές και πέθανε όταν μια ολόκληρη οικογένεια ξεσηκώθηκε εναντίων ως βεντέτα αφού αυτός σκότωσε δύο μάλη της. Μάλιστα ο Hamundarsos κατάφερνε μόνος με το τόξο του να τους απωθεί αλλά όταν έσπασε η χορδή του τόξου και ζήτησε από την γυναίκα του τρίχες από τα μαλλιά της για να το επισκευάσει, αυτή αρνήθηκε γιατί νωρίτερα την είχε χαστουκίσει και οι αντίπαλοι τον έφτασαν και τον σκότωσαν.

07. Harald Hardrada

Από τους πιο διάσημους της λίστα, ο Harald Sigurdsson όπως είναι το κανονικό του όνομα, ξεκίνησε τους πολέμους στα 15 όπως κάθε γνήσιο Viking τέκνο. Πέρασε 15 χρόνια ταξιδεύοντας στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι την Κωνσταντινούπολη όπου έγινε ο ηγέτης της Βαράγγιας φρουράς του αυτοκράτορα. Αργότερα, επέστρεψε στην πατρίδα του την Νορβηγία όπου κατέκτησε τον θρόνο. Μόλις πέθανε ο βασιλιάς της Αγγλίας αποφάσισε να κατακτήσει και το νησί και εισέβαλε στην Βρετανία όπου συγκρούστηκε πολλές φορές με τον επίσης επίδοξο βασιλιά, William τον κατακτητή. Ο Hardrada σκοτώθηκε στην μάχη στο Stamford bridge από ένα βέλος που του διαπέρασε τον λαιμό. Ο William κέρδισε τον πόλεμο, έγινε βασιλιάς της Αγγλίας και η ιστορία γράφτηκε.dome2

06. Eric Bloodaxe

Ίσως το πιο επικό όνομα της λίστας, σχεδόν μέλος των manowar, ο Bloodaxe στα εφηβικά του χρόνια περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του όπως και οι περισσότεροι νεαροί Vikings, με βόλτες μέχρι την Βαλτική για σφαγές, κατακτήσεις, λάφυρα κοκ. Όντας διάδοχος του θρόνου, για να αποφύγει τον ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα αδέρφια του  τα σκότωσε όλα πλην ενός κερδίζοντας το παρατσούκλι «Bloodaxe» και ενώ κάθε λίγα χρόνο στον θρόνο, έφυγε για την Northumbria στην βόρεια Αγγλία όπου και έγινε βασιλιάς μέχρι τον θάνατο του σε κάποια μάχη.

05. Sweyn Forkbeard

Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Viking δεν είχαν προσήλωση στις παραδόσεις και τις συνήθειες του λαού τους. Ο Forkbeard σκότωσε τον πατέρα του το 987 παίρνοντας τον θρόνο της Δανίας και ξεκίνησε επιδρομές προς τις ακτές της Αγγλίας για 10 χρόνια περίπου. Μετά αποφάσισε να επικεντρωθεί στα πιο γειτονικά του και άρχισε την εισβολή στην Νορβηγία το 1000. Εκεί σκότωσε τον βασιλιά και χώρισε την χώρα στα δύο καταδυναστεύοντας όσους ήταν πιστοί στον πρώην βασιλιά. Οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του και διέταξαν την δολοφονία όλων των Δανών στην επικράτεια τους ανάμεσα τους και την αδερφή του. Για εκδίκηση ο Forkbeard άρχισε πάλι τις επιδρομές στην Αγγλία, σκληρότερες από ποτέ και τρομοκράτησε το νησί μέχρι τον θάνατο του 13 χρόνια μετά.

04. Egil Skallagrimsson

Ένας από τους λίγους «ευαίσθητους» Viking ο Egil Skallagrimsson έγραφε ποίηση ανάμεσα στις σφαγές. Λέγεται ότι έγραψε το πρώτο ποίημα του στα 3 και σκότωσε τον πρώτο άνθρωπο στα 7. Ανάμεσα στις συγγραφές του έβρισκε χρόνο να τρομοκρατεί την ίδια την πατρίδα του την Νορβηγία σκοτώνοντας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, σπαθιά, τσεκούρια, τα γυμνά του χέρια κοκ. Ο βασιλιάς της Νορβηγίας τον επικήρυξε μέσα στην ίδια του την χώρα αλλά δεν τον πιάσανε ποτέ.

subscribe-to-our-youtube-channel

03. Freydis Eiriksdottir

H μοναδική γυναίκα της λίστας, ήταν κόρη του θρυλικού «Eric the Red». ‘Έφτασε μέχρι την βόρειο Αμερική όπου εξολόθρευσε ιθαγενείς που τους επιτέθηκαν πολεμώντας μόνη της, με ένα σπαθί και έγκυος!  Σε ένα άλλο ταξίδι στην βόρειο Αμερική, η Freydis είπε στον άντρα της ότι κάποιοι από την συνοδεία τους, του έκλεβαν και ενώ αυτός τους σκότωσε, λυπήθηκε τις οικογένειες τους. Κάτι που δεν έκανε αυτή που ξεκλήρισε τις οικογένειες τους μόνη της.

02. Erik the Red

Ίσως ο πιο διαβόητος Viking στην ιστορία, ο Erik ήταν δολοφόνους από τους λίγους. Ξεκίνησε μικρός μικρός στην Νορβηγία όπου και τον εξορίσανε. Αυτός αρνήθηκε να φύγει και αποφάσισε να σκοτώσει άλλους δύο ανθρώπους πριν τον ΞΑΝΑ εξορίσουν. Στη συνέχεια πήγε στην Ισλανδία όπου προσπάθησε να εγκατασταθεί αλλά οι κακές συνήθειες δεν ξεχάστηκαν και σκότωσε άλλους 3 άνδρες και τον εξόρισαν και από εκεί.  Τότε ταξίδεψε ακόμη πιο δυτικά μέχρι που έφτασε στην Γροιλανδία όπου και έγινε βασιλιάς. O γιος του Leif Eriksson είναι ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε την Αμερική.

01. Ivar the Boneless

Το παρατσούκλι το απέκτησε γιατί είχε γεννηθεί με σοβαρό πρόβλημα στα οστά τα οποία έσπαγαν πιο εύκολα από τον μέσο άνθρωπο. Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως να είναι ένας από τους πιο αιμοβόρους πολέμαρχους και πολλές φορές κατέβαινε στην μάχη πάνω σε μια υποβασταζόμενη ασπίδα, οπλισμένος με ένα τόξο!

Κατέκτησε το Δουβλίνο και μετά επιτέθηκε στο York. Αφού το κατέκτησε ο Ivar εκτέλεσε τον βασιλιά με μια από τις πιο φρικιαστικές τελετές το Bloody Eagle (πολύ σκληρό). Το ίδιο έκανε και σε άλλες περιοχές, όπου σκότωσε έναν βασιλιά με αποκεφαλισμό, αφού όμως τον χρησιμοποίησε, ζωντανό, για εξάσκηση με το τόξο του.  Μετά επέστρεψε στο Δουβλίνο όπου έζησε μέχρι τον θάνατο του. Τον συγκεκριμένο ρόλο έπαιξε ο Kirk Douglas στην ταινία «The Vikings» το 1958.

Εκτός συναγωνισμού: 

Eric The Viking

https://www.youtube.com/watch?v=8rft9QtIFks