26/04/2024

Οι 10 καλύτερες ταινίες kung fu!

 

 

 

 

 

  1. Yip Man(2008)   Μια βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή και τη διδασκαλία του Yip Man, του πρώτου δάσκαλου που δίδαξε την κινέζικη πολεμική τέχνη του Wing Chun. Πρόκειται για ένα δάσκαλο πολεμικών τεχνών που αγωνίζεται να επιβιώσει από την Ιαπωνική εισβολή. Ω ναι είναι επίσης και ο δάσκαλός του Bruce Lee!

 

 

2.  Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) Ασταμάτητη δράση, όμορφα τοπία και ένα καστ πολλών αστέρων. Εξαιρετική δραματική περιπέτεια εποχής, βραβευμένη με πάμπολλες διακρίσεις από τον πάντα ενδιαφέροντα Ανγκ Λι.

 

 

 

 

3.  Hero(2002) Στα βήματα του Crouching Tiger, Hidden Dragon(Τίγρης και Δράκος) το Hero βασίζεται στην κινέζικη κουλτούρα και μυθολογία χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές πολεμικών τεχνών. Άψογοι στους ρόλους τους   οι Jet Li, Donnie Yen, Tony Leung, και Zang Ziyi.

 

 

 

4.Fearless(2006)

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία το Fearless αφηγείται τη ζωή του δάσκαλου πολεμικών τεχνών Huo Yuanjia (1869-1910). Το 19ο αιώνα, στο Τιανζίν της Κίνας, ο μικρός Χούο Γιουάν Τζιά αναμετριέται με ένα αγόρι και… τρώει το ξύλο της ζωής του. Ορκίζεται να μην ντροπιάσει ξανά την οικογένειά του, μαθαίνει πολεμικές τέχνες και σύντομα ανάγεται σε αήττητο μαχητή της πόλης. Όμως, η αλαζονεία του θα είναι και η καταστροφή του. Καταπληκτικές σκηνές μάχης από μια ταινία που περνάει πολλά μηνύματα.

 

 

5.Once upon a time in China 2(1992)

Εξιστορεί τις περιπέτειες του θρυλικού πολεμιστή Wang Fei Hung πρωταθλητή στο kung fu που στα τέλη του 19ου αιώνα αντιμετώπισε τους κατακτητές της χώρας του. Η σκηνή της μάχης στο τέλος με τον Donnie Yen λέγεται ότι είναι η καλύτερη σκηνή μάχης όλων των ταινιών του Jet Li! Συμφωνώ!

 

 

6. The 36th Chamber of Shaolin(1978)

Είναι η πρώτη ταινία Shaolin kung fu που μας αποκαλύπτει μυστικές μεθόδους κατάρτισης του ναού και δείχνει πως ένας ανειδίκευτος μαθητής γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές. Φοβερές σκηνές εκπαίδευσης και μάχης.

 

 

7. The Chinese Connection(1972)

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Bruce Lee. Η σκηνή μάλιστα που ο Lee κλωτσάει με μια φοβερή συνεχόμενη κλωτσιά 7 αντιπάλους, σε ένα ιαπωνικό σχολείο καράτε, άλλαξε μια για πάντα τις χορογραφίες για τις σκηνές μάχης.

 

 

8.  Drunken Master(1978)

Αυτή η ταινία τα καταφέρνει πραγματικά σε όλα τα επίπεδα! Δείχνει και την σοβαρή και την παιχνιδιάρικη πλευρά. Υπόσχεται πολλές σκηνές μάχης πολεμικών τεχνών, εκθαμβωτικά ακροβατικά και κωμωδία, όλα μαζί… και  τα καταφέρνει!

 

 

9.  House of Flying Daggers(2004)

Αισθητικό κομψοτέχνημα, πλάνα ανείπωτης ομορφιάς, αριστοτεχνικές επιδέξιες κινήσεις πάλης και η σκηνή του χορού της ηχούς που είναι ίσως ότι πιο εντυπωσιακό είδαμε τα τελευταία χρόνια στο σινεμά.

 

 

 

10.  The Prodigal Son(1981)

Με βάση το Wing Chun αυτή η ταινία έχει τα πάντα! Υπέροχο kung fu, βία, κωμωδία, φανταστικούς χαρακτήρες, ωραίο σενάριο και μουσική. Κέρδισε την καλύτερα χορογραφία ταινιών δράσης στα κινηματογραφικά βραβεία του 1984 και ήταν υποψήφια για καλύτερη εικόνα και καλύτερο σκηνοθέτη.