28/03/2024

Οι πέντε πιο…badass ηθοποιοί που έχουν βάλει γάντια

Πάντα θεωρούσαμε πως η τέχνη του ηθοποιού σε επίπεδο…Χόλιγουντ είναι απαιτητική, τόσο όσο ενός αθλητή που ανεβαίνει στο ρινγκ. Εξαντλητικές δίαιτες, σκληρές προπονήσεις και κάθε σκηνή να επαναλαμβάνεται εκατοντάδες φορές. 


Πολλοί από τους ηθοποιούς που θα δούμε παρακάτω έχουν συνδέσει το όνομα τους με μερικές από τις καλύτερες ταινίες δράσης και πολεμικών τεχνών. Το background τους φυσικά δεν είναι αμέτοχο όσον αφορά την τέχνη της μάχης. Αντιθέτως έχουν κάνει προπονήσεις, με μερικούς από αυτούς να τολμούν μάλιστα να μπουν στο ρινγκ.

Idris Elba

O Idris Elba εκτός από εξαίρετος ηθοποιός δοκίμασε την τύχη του στο ρινγκ, αφιερώνοντας έναν ολόκληρο χρόνο προετοιμασίας, κάνοντας kickboxing. Το ντοκιμαντέρ «Idris Elba: Fighter», τον δείχνει να φτάνει μέχρι και σε νοκ άουτ, αποδεικνύοντας πως είναι από τα «σκληρά καρύδια» της μεγάλης οθόνης.

Sylvester Stallone

Τι να πει κανείς για τον…γερόλυκο του κινηματογράφου. Στα 71 του χρόνια βρίσκει το κουράγιο να πρωταγωνιστήσει και στο Creed νούμερο 2 και πιστέψτε μας, για να γυρίσει τα «Rocky», έφαγε πολύ ξύλο στα ρινγκ. Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος πυγμάχος που έχεις δει τεχνικά, αλλά η καρδούλα του το…λέει.

Jason Statham

Είναι το απόλυτο…beast της γυμναστικής όμως ο Jason Statham μόνο άσχετος δεν είναι από τα combat sports. Έχει σούπερ background στα στυλ kickboxing και Jiu Jitsu αλλά το μεγάλο του προτέρημα είναι οι ικανότητες του να αναλαμβάνει σκηνές που άλλοι θα τις έκαναν με κασκαντέρ. Στο «Transporter» πήδηξε από ένα jet ski στο πίσω μέρος ενός σχολικού πούλμαν! Τι άλλο να κάνει;

Tom Hardy

O Τom Hardy δεν εμφανίστηκε στην ταινία «Warrior» ως μαχητής για το θεαθήναι. Έκανε κοπιαστική προετοιμασία, την συνεχίζει μέχρι σήμερα για την ταινία Venom με τον προπονητή του Nathan Jones, στις μικτές πολεμικές τέχνες. Αυτοί που τον έχουν ζήσει από κοντά μιλούν για έναν άνθρωπο που αν δεν ήταν ηθοποιός, θα ήταν σίγουρα μαχητής.

Mickey Rourke

Πολλοί ήταν αυτοί που ειρωνεύτηκαν την επιστροφή  στα 62 του έτη, πριν από τέσσερα χρόνια σε αγώνα μποξ. Ο Mickey Rourke όμως στα νιάτα του ήταν θηρίο και είχε αγωνιστεί οκτώ φορές, κάνοντας έξι νίκες.

Είναι σκληρός και δεν χρειάζεται να το αποδείξει σε κανέναν. Όσοι τον έχουν ζήσει στα…καλά του την δεκαετία του ’90 μιλούν για ζόρικο τύπο.  Ένας από τους λόγους που εγκατέλειψε το μποξ, ήταν όταν του το συνέστησε ο γιατρός του, καθώς είχε ποικίλα νευρολογικά προβλήματα και ρίσκαρε την υγεία του.

Η ταινία ‘Wrestler» δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα του Mickey. Ο εθισμός του στα ναρκωτικά, κατέστρεψε οποιοδήποτε ταλέντο είχε σαν άνθρωπος.