18/04/2024

Οι επτά πιο τρομακτικές ομάδες οπαδών της Αγγλίας!

Ο χουλιγκανισμός στην Αγγλία είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από την Μάργκαρετ Θάτσερ την δεκαετία του 80′ με εξοντωτικά μέτρα, όπως η ποινή αποκλεισμού των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ για πέντε χρόνια από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο λόγος ήταν τα τρομακτικά επεισόδια της Λίβερπουλ με την Γιουβέντους. Με αφορμή τα γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα και οι ιθύνοντες ψάχνουν τα κατάλληλα μέτρα, η Θάτσερ περιόρισε το πρόβλημα στο γήπεδο αλλά εκτός οι χούλιγκανς ζουν και βασιλεύουν.  Πάμε να δούμε ποια είναι τα χειρότερα κλαμπ της Μεγάλης Βρετανίας, που έχουν συμπεριφορά αγέλης, προπονούνται ομαδικά σε underground σχολές της πυγμαχίας, για να είναι έτοιμοι σε μάχες σώμα με σώμα, με αντίπαλους οπαδούς.

MILLWALL BUSHWACKERS

Έχουν την χειρότερη φήμη. Οι Bushwackers από το Μίλγουολ  θεωρούνται από τους πιο «βρώμικους» οπαδούς της χώρας, λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιούν στην μάχη του δρόμου. Την δεκαετία του 80′ μεγάλωσαν αυτή την φήμη, αφού πρωταγωνιστούσαν σχεδόν σε όλα τα μεγάλα μπάχαλα της χώρας. Σε αγώνα με την Μπέρμιγχαμ μαχαιρώθηκαν δύο ηγετικά στελέχη στο πρόσωπο, σε επεισόδια που οι ίδιοι αστυνομικοί χαρακτήρισαν ως τα χειρότερα που έχουν δει!

BIRMINGHAM ZULUS

Κυρίαρχοι την δεκαετία του 70′. Οι Zulu Warriors έκαναν όλο το κουμάντο στις γειτονιές του Μπέρμιγχαμ.  Φημισμένοι για τις μάχες σώμα με σώμα προκαλούσαν τρόμο στο πέρασμα τους. Στην ιστορία έχουν μείνει τα επεισόδια με την Milwall που αναφέραμε παραπάνω αλλά και με την Stoke City. Μάλιστα ηγετικό τους στέλεχος δέχτηκε επίθεση σε pub, διακομίστηκε σε νοσοκομείο αλλά πήρε άλλους εννιά μαζί του!

ASTON VILLA HARDCORE

Οι «χωριάτες» δεν έχουν μόνο μία από τις καλές ομάδες στην Αγγλία αλλά φημίζονται και αυτοί για τις μάχες τους στο MΜπέρμιγχαμ. Ο Steven Fowler, από τους ηγέτες των «Hardcore» οργάνωσε τρομακτικά επεισόδια κατά των Headhunters της Τσέλσι το 2002. Λίγα χρόνια αργότερα έγιναν επεισόδια και με τους οπαδούς της ΚΠΡ όπου είχαμε και νεκρό!

INTER CITY FIRM

Μία 20ετία είχα σπουδαία φήμη από το 1970 μέχρι το 1990. Όλοι φοβόντουσαν τον Λονδρέζικο κλαμπ της Γουεστ Χαμ. To όνομα Inter City έφεραν για της εκτός έδρας επισκέψεις τους, που πάντα είχαν αίμα και πόνο! Μεγάλη η κόντρα τους με αυτούς της Mίλγουολ, το είδαμε άλλωστε και στην ταινία Green Street Hooligans.

6.57 CREW

O σκληρότερος σύνδεσμος της Πόρτσμουθ. Το 2001 έκαψαν το γήπεδο της Κόβεντρι σε επεισόδια που χαρακτηρίστηκαν από τα χειρότερα. Το 2004 συνελήφθη 1οχρονος στρατολογημένος οπαδός που έγινε ο νεότερος χούλιγκαν που συνελήφθη ποτέ. Το 2006 απαγόρεψαν στο συγκεκριμένο κλαμπ να μεταβεί στην Γερμανία και να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Αγγλίας λόγω της κακής του φήμης.

THE RED ARMY

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Αγγλία αλλά διαθέτει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τους Red Army που είναι πολυάριθμοι και σκληροί. Έχουν πρωταγωνιστήσει την δεκαετία του 70 στα χειρότερα επεισόδια που έχουν γίνει στην Αγγλία. Το 1985 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Hooligan» που είχε πρωταγωνιστές τους Red Army να πλακώνονται με τους Inter City της Γουέστ Χαμ,  στους δρόμους, σώμα με σώμα, δίχως κανόνες!