29/03/2024

Οι γυναίκες στην Ινδία στρέφονται στις πολεμικές τέχνες για να προστατευτούν από τους άνδρες

Έχουν σοκάρει όλο τον κόσμο οι υποθέσεις των ομαδικών βιασμών και των επιθέσεων σε γυναίκες ακόμη και μέσα σε μέσα μαζικής μεταφοράς  στην Ινδία και φυσικά πολύ περισσότερο της ίδιες της Ινδές που έχουν να αντιμετωπίσουν μια κοινωνία που σε μεγάλο βαθμό δεν τις υπολογίζει καθόλου. Σήμερα, ειδικά στο νέο Δέλχι, οι γυναίκες φοβούνται να μπουν στο λεωφορείο ενώ πολλές παραιτούνται από τις δουλειές τους ή μειώνουν τα ωράρια τους για να γυρίσουν νωρίς στα σπίτια τους, μέσα στο οποία πάλι δεν είναι ασφαλείς 100%.

Από ότι φαίνεται όμως, πολλές από αυτές τις γυναίκες αποφάσισαν να ενδυναμώσουν την θέση τους στην κοινωνία στρεφόμενες κατά συρροήν σε σχολές πολεμικών τεχνών για να μάθουν αυτοάμυνα, με τέχνες όπως το Καράτε, το Krav Maga και τις εγχώριες πολεμικές τέχνες.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μετά από ένα πολύ άσχημο περιστατικό, πάνω από 500 γυναίκες εγγράφηκαν σε μια ακαδημία Καράτε από νεαρές εργαζόμενες μέχρι ηλικιωμένες μαμάδες που οργανώνονται ανα γειτονιά.

Μεγάλες εταιρίες που βλέπουν τις εργαζόμενες τους να σταματάνε από φόβο, έχουν αρχίσει να παρέχουν δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας.

Η Αστυνομία και οι γυναίκες αξιωματικοί της ξεκινάνε σεμινάρια αυτοάμυνας σε γειτονιές, σχολεία, πανεπιστήμια όχι μόνο στο νέο Δέλχι αλλά και στις επαρχίες όπου με έδρα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλο και περισσότερα σεμινάρια και μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες ξεκινούν με σκοπό να μειώσουν τον φόβο της επίθεσης.

Βέβαια το πόσο ανασταλτικά μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μέτρο θα φανεί μόνο σε βάθος χρόνου. Οι γυναίκες καλό είναι που μαθαίνουν αυτοάμυνα αλλά αν δεν αλλάξει εκ βαθέων όλη η κοινωνία στην Ινδία και ειδικότερα, η αυστηρότερη αντιμετώπιση των «ανδρών» – θυτών τότε δύσκολα θα σταματήσουν να υπάρχουν θύματα.