17/04/2024

Οι αθλητικές ταινίες των Όσκαρ!

Συνολικά 27 (+9) ταινίες που αφορούσαν αθλητή ή αθλητική ιστορία έχουν προταθεί ή έχουν κερδίσει το βραβείο της Ακαδημίας. Ιδού λοιπόν τα έργα που προτάθηκαν για 93 (132) και κέρδισαν τα 22 (31).


Το άθλημα με τις περισσότερες συμμετοχές είναι το μποξ, ενώ την τιμητική του έχει το μπέιζμπολ. Το ρεκόρ υποψηφιοτήτων ανήκει στο «Pride of Yankees», την δεύτερη παλαιότερη αθλητική ταινία (1942), που προτάθηκε σε 11 κατηγορίες, ενώ ακολουθεί το Ρόκι με 10. Τα περισσότερα αγαλματίδια (4)  κέρδισε, ωστόσο, το Million Dollar Baby και οι «Δρόμοι της Φωτιάς», η μια από τις δύο ελληνικές συμμετοχές!

Ο χρόνος κερδίζει τους πάντες. Ο χρόνος είναι αήττητος

Τίτλος: Creed (2015)

Άθλημα: Πυγμαχία

Περίληψη: Ο Άντονις Τζόνσον γεννήθηκε για να ρίχνει μπουνιές. Το νόθο παιδί του Απόλο Κριντ, μετακόμισε στην εφηβεία με τη γυναίκα του «Master of Disaster» και αποφάσισε μια ωραία πρωία να τα παρατήσει όλα και να κυνηγήσει το όνειρο του. Ποιο ήταν αυτό; Να μετακομίσει από το Λος Άντζελες στη Φιλαδέλφεια και να κάνει προπόνηση με τον άσπονδο φίλο του πατέρα του, Ρόκι Μπαλμπόα.

Υποψήφια για: Β’ Ανδρικού Ρόλου (Σιλβέστερ Σταλόνε)

Ξέρατε ότι: Αυτό είναι το πρώτο σενάριο που αφορά τον Ρόκι και το οποίο δεν έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Σταλόνε. Επίσης όταν κυκλοφόρησε το «Creed» ο Σταλόνε ήταν 69 ετών, όσο ήταν και ο Μπέρτζες Μέρεντιθ (ο θρυλικός Μίκι) όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Ρόκι (1976).

Διαβάστε την συνέχεια στο sport24.gr