19/04/2024

Οδυσσέας Συμεωνίδης: Δηλώνει παρών στο μεγάλο σόου «Warrior Spirit»

Παρών θα είναι και ο δάσκαλος του Kajukenbo, Οδυσσέας Συμεωνίδης για το μεγάλο σόου «Warrior Spirit» της 6ης Ιουλίου. Αναλυτικά η συνέντευξη:


Αγαπητέ Δάσκαλε, πείτε μας δύο λόγια για εσάς και το σύστημα που υπηρετείτε.

Το Kajukenbo είναι μία μικτή πολεμική τέχνη αυτοάμυνας από την Χαβάη (Hawaiian Kenpo). Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ένα σκληρό στυλ πολεμικής τέχνης, η οποία χαρακτηρίζετε από ρεαλισμό, δίχως περιορισμό χτυπημάτων στα σημεία του σώματος, με την συνεχή ανταλλαγή μαλακών (soft) γρήγορων κινήσεων και εκρηκτικών σκληρών (hard) πολλαπλών χτυπημάτων στον αντίπαλο. Αυτή η αρμονία κάνει και την μοναδικότητα του συστήματος.

Βλέπουμε ότι συμμετέχετε στο σπονδυλωτό δράσεων της διοργάνωσης με γενικό τίτλο «Boyka: AthensWarriorSpirit». Τι ήταν εκείνο που σας έπεισε ως Δάσκαλο και ως καταξιωμένο αθλητή να συνταχθείτε και εσείς δίπλα στα άλλα λαμπρά ονόματα του χώρου;

Ο επαγγελματισμός των διοργανωτών και η ειλικρινή προσπάθειά τους να παρουσιάσουν στο Ελληνικό κοινό την πραγματική εικόνα των πολεμικών τεχνών. Όλοι οι συμμετέχοντες – εισηγητές – δάσκαλοι – αθλητές από τους «επώνυμους» έως και τους «άσημους» είναι καταξιωμένοι και αυθεντίες στο είδος τους.

Πως πιστεύετε ότι τέτοιες δράσεις ωφελούν τον χώρο των δυναμικών αθλημάτων;

Οι συνεχείς επιτυχημένες διοργανώσεις θα «εκ-παιδεύσουν» το ελληνικό κοινό και κυρίως τους γονείς στην «αναγκαιότητα» της παιδείας των μαχητικών αθλημάτων για την νεολαία.

Πως υποδέχθηκαν οι μαθητές σας αλλά και οι φίλοι και γνωστοί τους την συμμετοχή της Σχολής σας στην διοργάνωση;

Με ενθουσιασμό και κυρίως με το πνεύμα «…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία διοργάνωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς…»

Τι θα δουν οι fans των πολεμικών τεχνών/δυναμικών αθλημάτων αλλά και οι απλοί θεατές από την παρουσία σας;

Ένα ρεαλιστικό, πλήρες και εκρηκτικό σύστημα αυτοάμυνας που βασίζετε στην σοφία των αρχαίων δασκάλων του κένπο (Kenpo) και στο απόλυτο πολεμικό πνεύμα των πολεμιστών Μαορί της Χαβάη. 

Οι διοργανωτές έχουν εισάγει έναν εντελώς νέο όρο στον χώρο με ένα πρωτοποριακό concept με τον τίτλο «RU1» όπου μέσα από διαδικασίες, εκπαιδεύσεις, δοκιμασίες, bootcamp και διαγωνισμό θα δοθεί η ευκαιρία τόσο σε μεμονωμένους αθλητές όσο και σε συγκροτημένα σύνολα (σχολές, συλλόγους, κλπ) να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα αλλά και συμβόλαια συμμετοχής σε παραγωγές ταινιών δράσης. Υποστηρίζετε τέτοιες κινήσεις; Θα επιτρέπατε τους μαθητές σας να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους; Θα συμμετείχατε και ως Σχολή σε ένα τέτοιο concept;

Χαιρετίζω την παραπάνω προσπάθεια των διοργανωτών καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δοθούν τέτοιες ευκαιρίες. Η Ελλάδας μας έχει ταλαντούχους αθλητές και ασκούμενους πολεμικών τεχνών που αξίζουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον παραπάνω κλάδο. Εύχομαι κάποια από το παιδιά μας να δουν το όνειρο τους να γίνεται πραγματικότητα χάρη των διοργανωτών.

Κλείνοντας αυτή την μικρή συνέντευξη, θα θέλαμε από εσάς ένα μικρό μήνυμα προς τους αθλητές του χώρου των πολεμικών αθλητών/δυναμικών αθλημάτων αλλά και προς το απλό κοινό το οποίο θα μπορούσε να τους εμπνεύσει να λάβουν μέρος.

Το Bushido (ο δρόμος του πολεμιστή) είναι κάτι αναγκαίο και έχει επίδραση σε όλη μας τη ζωή. Ενστερνιστείτε το και ελάτε να το ζήσουμε μαζί μέσα από το «Boyka: AthensWarriorSpirit»…