28/03/2024

Νίκος «Stealth» Γκίκας: Xαρούμενοι που θα παίξουμε… ξύλο

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Ο τρίτος της παρέας για την Αυστραλία είναι ο Νίκος Γκίκας που θα συμμετάσχει στη μεγάλη διοργάνωση “Brute 21 Force”, στις 18 Νοεμβρίου. O «Stealth» όπως τον φωνάζει ο δάσκαλός του Γιάννης Θεοφάνους, έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτος για τους επικείμενους αγώνες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως νιώθει χαρούμενος που θα παίξει… ξύλο. Εργατικός και προσηλωμένος στο στόχο του θέλει να φύγει από τον αγώνα του με τον Brengan Varity, νικητής, ώστε να δοθούν νέες ευκαιρίες σε έναν αθλητή που ξεκίνησε σχετικά αργά το Kick Boxing, αλλά κέρδισε τους πάντες με την παρουσία του πάνω στο ρινγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Nίκο πλησιάζουν οι αγώνες στην Αυστραλία. Ποιος είναι ο στόχος σου;
Μόνο η νίκη είναι ο στόχος μου. Αν δεν νικήσεις χάνεται όλη η προσπάθεια. Δεν μπαίνεις ποτέ στο ρινγκ για την καλή εμφάνιση. Έτσι δεν κάνεις τίποτα. Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα, με αποτέλεσμα να έχω καλή ψυχολογία. Αν δεν προετοιμαστείς σωστά δεν έχεις και ψυχολογία. Είναι αλληλένδετα. Ο αντίπαλός σου σε κυνηγάει στο ρινγκ να σε… σκοτώσει. Πρέπει να παίξεις έξυπνα, γρήγορα.
Το «Stealth» Νίκο από πού προέκυψε;
Ο δάσκαλός μου, Γιάννης Θεοφάνους με φωνάζει έτσι. Όλοι πιστεύουν ότι στο ρινγκ μπορούν να με κερδίσουν αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Έχω παίξει με πάρα πολλούς αθλητές κι αν δείτε βίντεο, κανείς δεν πλησίασε να με δείρει. Αν πάρω κάποιους αγώνες παραπάνω θα γίνω καλύτερος. Και ψυχολογικά και σωματικά. Τεχνικά είμαι έτοιμος.
Τα συναισθήματά σου ενόψει των αγώνων;
Εύχομαι καταρχάς να φύγουμε όλοι με την νίκη και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Αυτό δηλαδή για το οποίο παλεύουμε τόσα χρόνια. Το συναίσθημά μου είναι χαρά που θα πάω να παίξω ξύλο! Να μπούμε στο αεροπλάνο, να φτάσουμε εκεί και να κερδίσουμε.  Θα είμαι 8 μέρες εκεί, θα έχουμε στρες και στενότητα κινήσεων. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να ανταπεξέλθουμε.