29/03/2024

Νέα πρωτιά του Μιχαήλ Χριστοδούλου

Δελτίο τύπου από την Ελληνική Ένωση Combat Hapkido. Αναλυτικά:


«Κατά την διαμονή του Grand Master στην Ελλάδα γράφτηκε ιστορία όσο άφορα τις σύγχρονες πολεμικές τέχνες, ο Ικάριος δάσκαλος Χριστοδούλου Μιχαήλ (5Dan) προτάθηκε από Grand Master Moon Byung Tae (9 Dan) ιδρυτή και πρόεδρο της World Hwalmoodo Federation από την Κορέα να αναλάβει την αναπτύξει του κλάδου σύγχρονης αυτοάμυνας του Hwalmoodo μέσο του Combat Hapkido στην Ελλάδα αλλά και σε υπόλοιπες χώρες της εκτός και εντός Ευρώπης σε συνεργασία με την European Hwalmoodo Federation.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που Κορεάτης Grand Master δίνει την έγκριση του σε δυτικό εκπαιδευτή να ανάπτυξη το ελεύθερα το σύστημα του, ταυτόχρονα τον κάλεσε να τον επισκεφτεί στην Κορέα στο κεντρικό αρχηγείο του της παγκόσμιας ομοσπονδίας Hwalmoodo.

Για την ιστορία, πρώτη που είχε εξουσιοδότηση τον δάσκαλο όσο άφορα την ανάπτυξη του συστήματος στην Ελλάδα ήταν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Hwalmoodo περίπου πριν από τρία χρονιά, με το πέρας τον ετών αυτών το σύστημα ωρίμασε και ακολούθησαν σεμινάρια γνωριμίας που διεξάχθηκαν στην Γερμάνια.

Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα, καθώς ανοίγουν νέοι δρόμοι τόσο για εκπαιδευτές κορεάτικων πολεμικών τεχνών αλλά και σε νέους μαθητές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τομέα της αυτοάμυνας, σε ένα σύστημα πολλών ετών και δοκιμασμένο στους αιώνες μέσα από πολέμους. Το Combat Hapkido προέρχεται από το Hwalmoodo το οποίο έχει ένα παραδοσιακό αλλά και αγωνιστικό υπόβαθρο, είναι μια σύγχρονη ρεαλιστική μορφή αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας για όλες τις καταστάσεις.

Το Combat Hapkidoχρησιμοποιείτε από το Κορεάτικο στρατό και έχει αναπτυχθεί σε υψηλό επίπεδο, καθώς η Κορέα βρίσκεται σε ένα συνεχόμενο  σιωπηλό πόλεμο με την γείτονα χωρά.

Η εκπαίδευση έχει πολλούς τομείς και περιλαμβάνει συνδυασμούς σε λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια καθώς και άμυνα σε αυτά, απελευθερώσεις από πνιγμούς και αγκαλιάσματα, μάχη εδάφους, άμυνες σε μαχαίρι, ρόπαλο, πιστόλια, τυφέκιο αλλά και την χρίση αυτών, πτώσεις καθώς και τρόποι προστασίας σε ειδικές καταστάσεις».