20/04/2024

Μιχάλης Αεράκης: O Zαμπίδης θα έχει το… 50-50

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Κ-1 World Max στις 15 Δεκεμβρίου, είναι οι αφανείς ήρωες της διαιτησίας… Γιώργος Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Μιχάλης Αεράκης, Ιωάννης Μπαχάς,Τασιοπουλος Ιωάννης, Σαραντος Δήμητρης, Καταλιακος Παναγιωτης. Όλοι τους κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί με τα δυναμικά αθλήματα και εμείς είχαμε  την ευκαιρία να μιλήσουμε με ένας εκ των διαιτητών, τον Μιχάλη Αεράκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Μιχάλη πλησιάζει η τεράστια διοργάνωση του Κ-1 World Max. Υπάρχει άγχος από πλευράς διαιτητών;
Το άγχος υπάρχει πάντα, αλλά ο στόχος είναι ένας. Εμείς οι διαιτητές να περνάμε απαρατήρητοι και πρωταγωνιστές να είναι οι αθλητές. Είμαστε μία ομάδα διαιτητών που γνωριζόμαστε και αυτό βοηθάει να διορθώνουμε ο ένας τα λάθη του άλλου. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα υπάρχει ένας διαιτητής σε κάθε αγώνα και τρεις κριτές. Δύο βοηθοί οι οποίοι θα κρατάνε εντός αθλητικών πλαισίων τις… γωνίες των αθλητών.
Ο στόχος μέσω αυτής της διοργάνωσης ποιος είναι;
Και μόνο που συμμετέχουμε σε μία τέτοια διοργάνωση, έχουμε πετύχει την προσωπική μας… κορυφή. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να βοηθήσουμε το άθλημα και μέσα από την προβολή του να δείξουμε ότι πρέπει να υπάρχουν δίκαιες διαιτησίες, ώστε και οι αθλητές να έχουν κίνητρο.
Για ποιο λόγο θεωρείται πως τα δυναμικά αθλήματα δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει;
Ο λόγος είναι πως ο χώρος απευθύνεται σε συγκεκριμένο κομμάτι του κόσμου. Πλην του Ζαμπίδη που βοήθησε πολύ την προβολή του, τα δυναμικά αθλήματα δεν έχουν προβολή, ούτε καν η πυγμαχία που είναι και Ολυμπιακό άθλημα. Απασχολεί μόνο τους αθλητές, αλλά αυτή η διοργάνωση δίνει την δυνατότητα να ξεφύγει απ’ αυτά τα όρια.
Οι διαιτητές στα δυναμικά αθλήματα έχουν κάποιου είδους προετοιμασία;
Οι περισσότεροι έχουν κάνει πυγμαχία και οι νεότεροι Kick Boxing. Αθλούμαστε καθημερινά κι αυτός μας κρατάει σε εγρήγορση.
Πόσο δύσκολο είναι να είσαι αμερόληπτος όταν ο Μιχάλης Ζαμπίδης παίζει στην έδρα του;
Έχουμε ευτυχώς την περηφάνια, στα ματς που δίνουν οι ξένοι αθλητές στην Ελλάδα, να μην νικούν πάντα Έλληνες, όπως είθισται σε κάθε χώρα. Όλοι θέλουμε το αυτονόητο, να κερδίσει ο Μιχάλης, αλλά θα είμαστε αμερόληπτοι και μπορώ να πω, πως θα έχει το 50-50 κι ας κερδίσει ο καλύτερος!!!