20/04/2024

Μάντη Περσάκη: Οι αθλητές πολεμικών τεχνών θα πρέπει να κάνουν pilates

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της η Μάντη Περσάκη έχει καταφέρει να «κατακτήσει» τον χώρο της γυμναστικής. Ασχολούμενη από μικρή ηλικία με την κολύμβηση και στην συνέχεια το «pilates», η Μάντη θεωρείται κορυφαία στο χώρο της. Το fightsports. gr ζήτησε την γνώμη της αναφορικά με τον συνδυασμό του δικού της τρόπου, με τις πολεμικές τέχνες.

«Οι πολεμικές τέχνες είναι από τα αθλήματα, που απαιτούν συγκέντρωση, ισορροπία, εκρηκτικότητα, σωστή αναπνοή, δύναμη και φυσική κατάσταση. Το pilates είναι από τις πιο ιδανικές μορφές άσκησης, όπου βοηθάει στην βελτίωση  αυτών των ικανοτήτων. Ένας  απ΄ τους σημαντικότερους λόγους που κάποιος  που ασχολείται με τις πολεμικές  τέχνες, θα πρέπει  να βελτιώσει αυτές τις ικανότητες, είναι ότι σε περίπτωση λάθους ή αμέλειας, κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι τραυματισμοί μπορεί να είναι πάρα πολύ σοβαροί και μη αναστρέψιμοι.

Γνώμη μου είναι ένας αθλητής πολεμικών τεχνών να συνδυάσει το pilates με την προπόνησή του, σε εβδομαδιαία βάση, καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν, ώστε να δώσει έμφαση και στην πρόληψη και όχι μόνο στην αποκατάσταση, μετά από κάποιο τραυματισμό», ανέφερε αρχικά η νεαρή γυμνάστρια, που συνέχισε μιλώντας για τα πολλαπλά οφέλη του ασκούμενου στις πολεμικές τέχνες.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι η γυμναστική πέρα από τα σωματικά οφέλη προσφέρει εκτόνωση , ηρεμία, καθώς και ευφορία . Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας και να διατηρούμε το χαμόγελό μας», ανέφερε η Περσάκη που δεν παρέλειψε να αποκαλύψει και τα «μυστικά» αποφυγής τραυματισμών για αθλητές που προπονούνται σε τόσο σκληρά σπορ.

«Η μεγαλύτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίνεται στο κομμάτι της πρόληψης των τραυματισμών στους αθλητές. Είναι σίγουρα καλύτερο το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν. Θα πρέπει  οι αθλητές των πολεμικών τεχνών να θωρακίζουν τον εαυτό τους με σωστή προπόνηση, καλό ζέσταμα και  σωστή αποθεραπεία, σε καθημερινή βάση, αν θέλουν  να έχουν υψηλές επιδόσεις, αλλά και διάρκεια».

Τέλος η όμορφη γυμνάστρια χαρακτήρισε με τρεις λέξεις την γυμναστική, που μπορεί να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας.

«Πειθαρχεία, αυτοέλεγχος , ευχαρίστηση, είναι οι τρεις λέξεις που περιγράφουν την γυμναστική για μένα».

Την Μάντη μπορούμε να βρούμε σε τρία γυμναστήρια της, με το όνομα   «Pilates by Mandy»,  Ψαρρών 2 – Ν. Σμύρνη, Κυπρίων Αγωνιστών 45- Αλιμος , Πλαπούτα 39 & Ροδοπόλεως 73 – Ελληνικό.