20/04/2024

Κώστας Ταμπουρέας: Δεν το βάζω κάτω, επιστρέφω μόνο για την μεγάλη ρεβάνς με Rudolf Germann

Στην τελική ευθεία φτάνουμε για την μεγάλη ρεβάνς του Κώστα Ταμπουρέα με τον Rudolf Germann στο Gods of War, με τους δύο μαχητές να δίνουν ραντεβού στις 24 Μαρτίου στο ΔΑΪΣ του Αμαρουσίου.


Για όσους βρέθηκαν στο πρώτο παιχνίδι παρακολούθησαν μία δύσκολη μάχη για τον Έλληνα μαχητή που τραυματίστηκε σοβαρά στον τέταρτο γύρο αλλά έβγαλε το παιχνίδι μέχρι τον έβδομο, με ρήξη χιαστού!

Μιλώντας με τον Ταμπουρέα σε μία συνέντευξη εφ΄όλης  της ύλης, μας αναλύει τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει και τους ανθρώπους που τον στήριξαν σε αυτή την απόφαση. Αναλυτικά:

Κώστα επιστρέφεις μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στην αγωνιστική δράση. Δεν το έβαλες κάτω. Τι σου έδινε δύναμη όλον αυτό τον καιρό για να επιστρέψεις αγωνιστικά;

«Καταρχήν Κίμωνα θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο εσένα όσο και το Fightsports.gr για τη συνέντευξη αυτή. Πράγματι πριν 14 μήνες στο πρώτο μεταξύ μας αγώνα για τη διεκδίκηση της Πανευρωπαικής επαγγελματικής ζώνης της W.K.U υπέστην ένα σοβαρότατο τραυματισμό στον δεύτερο γύρο στο αριστερό μου γόνατο(ρήξη έσω πλαγίου και πρόσθιου χιαστού).

Παρόλα αυτά συνέχισα να αγωνίζομαι γι’άλλους τέσσερις γύρους, όταν ο γιατρός του αγώνα τον διέκοψε στον έβδομο και τελευταίο γύρο, διότι δεν μπορούσα ούτε καν να σταθώ όρθιος.

Όπως καταλαβαίνεις είμαι άνθρωπος που δεν έχει μάθει να το βάζει εύκολα κάτω, αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής μου και αυτό διδάσκω στους μαθητές μου. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μη μπω στη διαδικασία να ζητήσω τη ρεβάνς του συγκεκριμένου αγώνα.

Δεν έχει να κάνει με την ήττα ή τη νίκη, αλλά με το attitude της ζωής μου. Να σου διευκρινίσω ότι δεν επιστρέφω στην ενεργό δράση.Αυτό το κεφάλαιο (του αθλητή) έχει κλείσει για εμένα μετά από 26 ενεργά αθλητικά χρόνια.

Επιστρέφω μόνο γι’αυτόν τον αγώνα. Όλο αυτό το δύσκολο πραγματικά χρονικό διάστημα μου έδινε δύναμη η γυναίκα μου Ειρήνη,οι κόρες μου Ιωάννα και Ελένη και φυσικά η απερίγραπτα ατελείωτη αγάπη των μαθητών μου»,

Η μάχη στο GOW θα είναι ρεβάνς. Τι πρόκειται να αλλάξεις στο παιχνίδι σου για να φέρει την σειρά στα ίσια;

«Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο τι θα αλλάξω αγωνιστικά και στην τακτική μου, για να φέρω τη σειρά στα ίσια, διότι όπως προανέφερα στο πρώτο παιχνίδι τραυματίστηκα νωρίς και ουσιαστικά το μόνο που αγωνίστηκε ήταν η ψυχή μου.

Στρατηγικές και όλα τα συναφή πήγαν περίπατο. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω όμως ότι αυτή την φορά τα έχω κάνει όλα καλύτερα. Από τη διατροφή έως την προπόνηση».

Ένα μήνυμα στο ένθερμο κοινό σου που θα έρθει ξανά να σε υποστηρίξει. Τι τους υπόσχεσαι ενόψει Gods of War;

 «Θα σου απαντήσω με τα λόγια των μαθητών μου αλλά και όλων των υποστηρικτών μου: Αυτή τη φορά θα πέσει το στάδιο. Πίστεψε με από τη μεριά μου θα κάνω ότι μπορώ για να μην μείνει τίποτα όρθιο. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω το χορηγό μου για το συγκεκριμένο αγώνα,την εταιρεία MASTRO.

Μία Ελληνική εταιρεία που παράγει Ελληνικά και καλύπτει τα πάντα σε είδη outdoor και αλιείας, αλλά και σε ότι αφορά την θάλασσα γενικότερα!(Λ.Μαραθώνος 98-Γέρακας)».