24/04/2024

Ιστορία… προαναγγελθέντος εγκλήματος!

Σαν fightsports.gr επιλέξαμε να κρατήσουμε… πισινή όσον αφορά την απόφαση του Αλέξανδρου Χατζηχρόνογλου να μην αγωνιστεί στο NO LIMITS 20 την 1η Δεκεμβρίου. Βασική Αρχή μας είναι το ρεπορτάζ και κανένα απολύτως θέμα, όπως για παράδειγμα το σπάρινγκ ενός τεράστιου πυγμάχου μαζί με έναν άλλο της… γειτονιάς να μην επιβεβαιώνεται από δέκα πλευρές. Στο διά ταύτα της υπόθεσης, λοιπόν, όντως ο νεαρός κικμποξέρ ενημέρωσε την κ. Μπιτάκου, τηλεφωνικά, ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στη διοργάνωση της, μόλις ένα εικοσιτετράωρο προτού οι συνεργάτες της βάλουν μπρος τις… μηχανές για την τελική ευθεία του σόου.
Ο Χατζηχρόνογλου ως δικαιολογία αυτής του της απόφασης κοινοποίησε στην προμότερ, ότι θα συμμετέχει σε άλλες διοργανώσεις στις οποίες όμως χρονικά είχε κλείσει αρκετό καιρό μετά από την τελική συμφωνία του με το NO LIMITS.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μέχρι αργά το βράδυ υπήρξαν ζυμώσεις σχετικά με το πως θα καλυφθεί η κενή θέση και ποιος φυσικά θα είναι ο αντίπαλος του Νικολαΐδη. Εμείς περιμέναμε για να σας παρουσιάσουμε ένα πλήρες ρεπορτάζ και φυσικά την ανακοίνωση της κ. Μπιτάκου, όπως άλλωστε έκαναν και όλα τα υπόλοιπα Μέσα:

«Απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για τη συμπεριφορά του «αθλητή» Χατζηχρόνογλου.

Σήμερα και ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το NOLIMITS 20 της Πάτρας και μια μέρα πριν οδηγηθούμε στο τυπογραφείο και στην παραγωγή διαφημιστικών σποτ, μου τηλεφώνησε για να μου ανακοινώσει πως θα παίξει σε μία άλλη διοργάνωση τέλος Νοεμβρίου και πως ακυρώνει τη συμμετοχή του.
Στην μικρή Ελλάδα, εδώ και εφτά χρόνια διοργανώνεται η μεγαλύτερη και μοναδική τηλεοπτική παραγωγή μαχητών που όποιος έχει προσπαθήσει έστω και ένα διασυλλογικό πρωτάθλημα να προετοιμάσει …ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολο, πόσο ψυχοφθόρο, πόσο απάνθρωπο πολλές φορές είναι να φέρνεις εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα.
Και για να μην τρέξουν κάποιοι τουλάχιστον γελοίοι κακεντρεχείς να πουν ότι οι διοργανωτές «οικονομάνε», στην Ελλάδα τονίζω ότι κανένας διοργανωτής δεν έγινε πλούσιος αντίθετα κατασπαταλήθηκαν περιουσίες κάποιοι καταστράφηκαν οικονομικά και ηθικά και κάποιοι πεισματάρηδες και οραματιστές απλά επιβιώνουν μια και δε σταματάνε λεπτό και δεν εγκαταλείπουν τη μάχη ποτέ. Εφτά χρόνια τώρα, είκοσι διοργανώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Γιάννενα, Καβάλα, Μύκονο, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, μεταδόσεις στο ΣΚΑΙ, NOVA, ALPHΑ ανάδειξη αθλητών, προβολή σχολών, δασκάλων, μέσα από ρεπορτάζ και εξωτερικά γυρίσματα, διαφήμιση άλλων πολεμικών τεχνών, προώθηση της πυγμαχίας που δεν υπήρχε στο χάρτη ανατροπή κυριολεκτικά συνείδησης εκδοτικών και μιντιακών γενικότερα συγκροτημάτων, όπως και ιδιωτών που έφτασαν να στηρίζουν τα δυναμικά αθλήματα ενώ πριν τα θεωρούσαν υποπροϊόν δημιουργία τουλάχιστον 50 θέσεων εργασίας σε κάθε διοργάνωση κάθε φορά και πολλά άλλα που με αυτοθυσία, μεράκι, πάθος και τρέλα επιτεύχθηκαν.
Το κυριότερο, ΠΟΤΕ, δεν ακύρωσα διοργάνωση που είχα προαναγγείλει τα δυο event το χρόνο έγιναν τέσσερα και πάντα σεβάστηκα τον κόπο και το μόχθο των αθλητών ακόμα και όταν ήξερα ότι η διοργάνωση θα μπει μέσα και πολλές ήταν οι φορές που μπήκε, ποτέ δεν ακύρωσα πάντα έλεγα θα βρω τον τρόπο να καλύψω τα κενά με την επόμενη και πάντα πληρώθηκαν αθλητές, τεχνικοί, προμηθευτές ακόμα και εάν εγώ όταν έκλειναν τα φώτα έπρεπε να ξαναβρώ τη δύναμη να συνεχίσω και να ενώσω τα κομμάτια μιας διαλυμένης ψυχής.

Γιατί στη Μάνη έτσι εννοούν την πίστη σε ένα στόχο, το σεβασμό, την προσήλωση σε ένα όραμα και το λόγο πάνω από όλα, τη γενναιότητα και τη δύναμη.
Και αφού έλεγα στους πιτσιρικάδες NO LIMITS έπρεπε εγώ πρώτη να το κάνω δόγμα και τρόπο ζωής… Η ελληνική ψυχή δεν έχει όρια.

Ήταν επιλογή μου να αγαπήσω αυτό το χώρο και να αφοσιωθώ στην προβολή και ανάδειξή του. Δεν περίμενα βέβαια όταν άφησα τη Νομική και τη Δημοσιογραφία ότι στον Αθλητισμό θα έβρισκα τόση αγνωμοσύνη, τόση έλλειψη σεβασμού, κακία και προδοσία από ανθρώπους του χώρου που θα έπρεπε να χαρούν με την ανάμειξή μου και όσα πρόσφερα τόσα χρόνια .

Ο Χατζηχρόνογλου σήμερα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, ένας αθλητής που δεν σεβάστηκε τη διοργάνωση που θα του έδινε σε καιρούς κοινωνικής εξαθλίωσης όσα απαίτησε: τον τριπλό βασικό μισθό ενός Έλληνα για αυτή τη ρεβάνς.

Μια ρεβάνς που να μη γελιόμαστε θα είχε προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα εκτός εάν τραυματιζόταν πάλι ο Νικολαϊδης. Ίσως να ακύρωσε και για αυτό. Δεν με ενδιαφέρει ωστόσο γιατί ακύρωσε θλίβομαι που λίγο πριν αφήσει τον πρωταθλητισμό μια και ηλικιακά δεν έχει πολλά περιθώρια ακόμα, δεν έμαθε τι σημαίνει σεβασμός και λόγος. Όταν η ανεργία μαστίζει τη χώρα, οι εταιρίες δεν ξέρουν εάν θα υπάρχουν , ανατρέπεται όλη η εικόνα της χώρας όπως τη γνωρίζαμε, μια «τρελή» συνεχίζει να λέει παλέψτε για τα όνειρά σας και να τρέχει από το πρωί ως το βράδυ για να μην πεθάνει ότι χτίσαμε και για να μπορεί η σχολή του Χατζηχρόνογλου και του κάθε Χατζηχρόνογλου, να έχει κόσμο και να διαδίδεται το άθλημα με σωστές αρχές και αξίες που θα επιτρέψουν στον κάθε Χατζηχρόνογλου να γίνει δάσκαλος αύριο και να ζει από αυτό το άθλημα ή να βρει ευκαιρίες μέσω διαφήμισης και χορηγών.

Έχω περάσει και πολύ χειρότερα από τα προβλήματα που δημιουργεί τώρα ο Χατζηχρόνογλού, μια και πρέπει να αλλάξουν μακέτες, σποτάκια, συμφωνίες και προκλήθηκαν ήδη καθυστερήσεις στη δουλειά μου εδώ στην Πάτρα χωρίς λόγο αλλά το NOLIMITSείναι πάνω από τον κάθε Χατζηχρόνογλου είναι η κορυφαία διοργάνωση στη χώρα, σέβεται το κοινό ανεβάζοντας τον πήχη κάθε φορά πιο πολύ και σέβεται τους πρωταθλητές που σέβονται το θεσμό.
Η κάρτα αγώνων με Μπερδέση, Τζώρο Μπατζέλα, Ιωαννίδη , Στοφορίδη και τα άλλα παιδιά παραμένει κορυφαία, αποδεσμεύω το Νικολαϊδη και τον ευχαριστώ που προετοιμάστηκε σκληρά για τη διοργάνωση και τον αποδεσμεύω όχι γιατί δεν μπορώ να του βρω αντίπαλο έχω βρει αντίπαλο και μια μέρα πριν όταν χρειάστηκε και πάντα έπαιζε όποιος είχε προετοιμαστεί αλλά γιατί προέκυψε μετά την ακύρωση Χατζηχρόνογλου μια άλλη πρόταση που θεωρώ ότι είναι καλή για τον αθλητή.

Τονίζω όμως ότι παρά τη μεταγενέστερη πρόταση, ο Νικολαιϊδης δεν θα ακύρωνε ποτέ τη ρεβάνς με Χατζηχρόνογλου την οποία περίμενε διακαώς και εγώ όπως και η πλειοψηφία του χώρου είμαι βέβαιη ότι θα την κέρδιζε όπως θα φανεί στο μέλλον σε άλλη διοργάνωση γιατί όσο εμπορικό και εάν μπορεί να είναι ένα παιχνίδι με αφήνει αδιάφορη.
Το NOLIMITS είναι το σπίτι μου και μέσα βάζω μόνο όσους έχουν τις ίδιες αξίες με τις δικές μου, όσους σέβονται, αναγνωρίζουν και εκτιμούν. Είναι η πρώτη φορά που εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο, προτιμούσα πάντα να αφήνω ότι με ενοχλεί πίσω και να προχωράω αλλά πρέπει και το κοινό και οι νεότεροι και όσοι ξεκινάνε και όσοι παλεύουν για ένα όνειρο να μαθαίνουν και να ξέρουν τι να αποφεύγουν και πώς να συμπεριφέρονται εάν θέλουν να πετύχουν.

Παιδιά, ΣΕΒΑΣΜΟΣ… μεγάλη λέξη… σπουδαία έννοια, παιδεία, ταπεινότητα, πολιτισμός, φιλότιμο, όλα αυτά εμπεριέχονται και πολλά άλλα μέσα σε τρεις μόλις συλλαβές… ΣΕΒΑΣΜΟΣ…»

 

ΓΩΓΩ ΜΠΙΤΑΚΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ NO LIMITS