29/03/2024

Η όμορφη πρωταγωνίστρια του «Τίγρης και δράκος 2» είναι και άκρως μάχιμη!

Η πρώτη ταινία «Τίγρης και Δράκος» ή «Crouching Tiger, Hidden Dragon» πίσω στο …μακρινό 2000 έγραψε ιστορία.


Με τον Ang Lee στο τιμόνι και ένα κάστ με μεγάλα ονόματα του είδους όπως η Michelle Yeoh, o Chow Yun Fat και η Zhang Ziyi έσπασε ταμεία σε όλο τον κόσμο, πήρε ένα σωρό βραβεία, ανάμεσα τους και 4 όσκαρ και έκανε ξανά δημοφιλείς τις ταινίες πολεμικών τεχνών της Ανατολής.

Δεκαέξι χρόνια μετά το NETFLIX κυκλοφόρησε το sequel του, επαναφέροντας την εμβληματική Michelle Yeoh στον ίδιο ρόλο και βάζοντας δίπλα της άλλες μορφές του συγκεκριμένου κινηματογράφου, όπως ο Donnie Yen (Ip man) και ο Jason Scott Lee (Dragon: The Bruce Lee Story). 

Η ταινία συνεχίζει κάποια χρόνια μετά το σενάριο της πρώτης όπου δύο αντιμαχόμενες πλευρές συγκρούονται για την κατοχή ενός θρυλικού ξίφους.

Σε ένα σύντομο review, την βρήκαμε απλά καλή, λιγότερο εμβληματική και εντυπωσιακή  από την πρώτη με τετριμμένο σενάριο αλλά με ωραίες σκηνές δράσης, χορογραφίες και ξύλο γενικότερα.

Από όλο το νέο κάστ, αυτή που μας έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η Αυστραλιανή ηθοποιός, κινέζικης και ιταλικής καταγωγής, Natasha Liu Bordizzo που κατάφερε στο πρώτο κι όλας κάστινγκ της να κλείσει με την πρώτη έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η νεαρή ηθοποιός, εκτός από την..εμφάνιση που προσωπικά μας θυμίζει την επίσης πανέμορφη Zhang Ziyi λίγο, είναι και άκρως μάχιμη αφού κλήθηκε να κάνει η ίδια όλες τις σκηνές μάχης της ταινίας.

Έχοντας ήδη μαύρη ζώνη στο taekwondo πέρασε μήνες ολόκληρους εξασκώντας την Κινέζικη Wudang ξιφομαχία με τον χορεογράφο και martial arts master του Kill Bill, του Matrix αλλά και του πρώτου «Τίγρης και Δράκος».

https://www.instagram.com/p/BJH06LHg9XM

https://www.instagram.com/p/BIqhxD_gN3j

https://www.instagram.com/p/BCcOQCJDZzM

View this post on Instagram

Such fury in one so young.. @netflix #February26th

A post shared by Natasha Liu Bordizzo (@natashaliubordizzo) on

https://www.instagram.com/p/6q3qUfDZ7o