27/04/2024

Η φίλη του Bruce Lee αποκαλύπτει τους λόγους που «έφυγε» από την ζωή

Η Betty Ting Pei ήταν γνωστή ηθοποιός της δεκαετίας του ’70 και καλή φίλη του Bruce Lee.


Ο κορυφαίος martial artist όλων των εποχών εξέπνευσε στο διαμέρισμα της στις 20 Ιουλίου του 1973.

Η ίδια έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις από τα media της εποχής καθώς ο θάνατος του Lee αποτέλεσε ένα μυστήριο… Ήταν νέος, ενεργητικός, και γεμάτος διάθεση για ζωή.

Η ιστορία που έγινε γνωστή τότε ήταν πως ο Lee επισκέφτηκε την Pei στο διαμέρισμα της. Οι δύο τους είχαν σχέση κάτι που παραδέχτηκε η Pei αρκετά χρόνια αργότερα.

Το μοιραίο βράδυ ο Lee παραπονέθηκε για έναν πονοκέφαλο που τον ταλαιπωρούσε. Η Pei του έδωσε ένα ισχυρό παυσίπονο ονόματι Equagesic. Όταν ο Lee αποκοιμήθηκε δεν ξύπνησε ξανά.

Η φίλη του κάλεσε ασθενοφόρο αλλά ο Lee δεν κατάφερε να επιβιώσει. Επίσης η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε πως ήταν παυσίπονο που προκάλεσε αλλεργική αντίδραση και πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα.

Η εξήγηση της ηθοποιού μετά από χρόνια ήταν τελείως διαφορετική… Υποστήριξε πως ο Lee γεννήθηκε με προβλήματα στην καρδιά και αυτή ήταν που τον «πρόδωσε» εκείνο το βράδυ.

«Πιθανόν να καταπόνησε τον εαυτό του υπερβολικά. Είχε προβλήματα υγείας από την γέννηση του. Προφανώς τον πρόδωσε η καρδιά του», καταλήγει. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Lee χρησιμοποιούσε μία περίεργη μέθοδο διοχετεύοντας ηλεκτρισμό με πολλά Volt στο σώμα του για δέκα λεπτά κατά την προπόνηση. Θεωρούσε πως αυτό ήταν ισάξιο με δέκα ώρες προπόνησης την μέρα!

Αυτή η μέθοδος αργότερα αποδείχτηκε πως προκαλούσε προβλήματα στο νευρικό σύστημα. Η ιδιαίτερη διατροφή του Lee και οι επίπονες προπονήσεις ήταν για πολλούς, ο λόγος που ένας τόσο νέος άνθρωπος σαν τον Bruce Lee(32 ετών) έφυγε ξαφνικά…