19/04/2024

Η αληθινή ιστορία του μποξέρ «Bill The Butcher»

Toν μύθο του είδαμε στην ταινία, «οι συμμορίες της Νέας Υόρκης», ωστόσο ο Bill The Butcher, υπήρξε πραγματικά, ως ένας από τους πιο σκληροτράχηλους συμμορίτες και πυγμάχους της ιστορία.


Το πραγματικό του όνομα ήταν William Poole. Εγκέφαλος της συμμορίας Bowery Boys, ένας πυγμάχος που έπαιζε συνήθως με «γυμνά» και πρωτεργάτης της πολιτικής παράταξης Know Nothing. Ο Poole γεννήθηκε στο Sussex του Νιου Τζέρσεϋ. Το 1832 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και άνοιξε κρεοπωλείο. Εκεί ξεκίνησε και την  δημιουργία μίας εκ των πιο σκληρών συμμοριών της Αμερικής.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1851 χωρίς κανέναν λόγο εισέβαλε στο Florence Hotel, έσπασε στο ξύλο τον μπάρμαν του ξενοδοχείου, συντρίβοντας του το κεφάλι! Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου σοκαρίστηκε από το θέαμα και κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Ο μεγάλος εχθρός του Poole ήταν ο Ιρλανδός John Morrisey. O Μοrrisey ήταν ένας πολύ φημισμένος πυγμάχος και προκάλεσε τον Poole σε μάχη. Η κόντρα τους είχε ξεκινήσει παλαιότερα όταν ο Bill the Butcher είχε στοιχηματίσει στο παιχνίδι Ιρλανδού.

Τότε υπήρξε μαγείρεμα σύμφωνα με τον butcher, κάτι που εξόργισε τον Poole. Κατά την έξοδο του Ιρλανδού ο χασάπης όπως τον φώναζαν θέλησε να διευθετήσει το θέμα.

Την επόμενη μέρα τον Morrisey δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ούτε η οικογένεια του!  Δεν περπάτησε για περίπου έξι μήνες, είχε ουλές στο πρόσωπο που έμειναν για πάντα και έχασε το ένα του μάτι! Ο κολλητός του Ιρλανδού Lew Baker λίγους μήνες μετά πήρε εκδίκηση πυροβολώντας τον Poole σε ένα μπαρ. Λίγες μέρες μετά υπέκυψε.  Όλη η ομάδα του ήταν στο σπίτι λίγο πριν εκπνεύσει και εκείνος τους είπε πριν πεθάνει: “ Σας αποχαιρετώ παλικάρια μου. Πεθαίνω σαν αληθινός Αμερικάνος.

Ο Poole ενέπνευσε τον ρόλο του William Bill the Butcher στην ταινία «Συμμορίες της Νέας Υόρκης». Όταν γυρίστηκε η ταινία υπήρξαν πολλές ενστάσεις για τον τρόπο που τον παρουσίασαν. Ένα όμως γεγονός θα μείνει στην ιστορία. Ο William Poole ήταν ένας αληθινός σφαγέας.