19/04/2024

Επιστολή προς Ομοσπονδίες: Συν Αθηνά και χείρα κίνει !

Σε αυτό το άρθρο – επιστολή προς της ομοσπονδίες δεν θέλουμε να πούμε τίποτα περισπούδαστο. Εξάλλου δεν περιμένουμε και μεγάλη ανταπόκριση αλλά πρέπει να αναφέρουμε κάτι. Εδώ και αρκετό καιρό αναγνώστες μας ζητάνε να ασχοληθούμε ή μας ρωτούν γιατί δεν ασχολούμαστε περισσότερο με μαχητικά αθλήματα που βρίσκονται ακόμη στο περιθώριο της προβολής. Θα απαντήσω εδώ όσο πιο απλά μπορώ:

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι αρμόδιοι δεν φροντίζουν αρκετά για την προβολή του αθλήματος τους.

Έχουμε ξαναπεί ότι όσο καλά ή όχι να τα πηγαίνει ένα ελληνικό σάιτ μαχητικών αθλημάτων δεν είναι το ESPN για να έχει δημοσιογράφους που θα καλύπτουν όλα τα μαχητικά με την ίδια αφοσίωση. Η θέληση υπάρχει, δεν υπάρχει ο χρόνος και οι δυνάμεις. Ακόμη και όταν θέλουμε και βρίσκουμε χρόνο να ασχοληθούμε με κάτι νέο, οι πληροφορίες αυτού που μπορεί να βρει κανείς είναι είτε συγκεχυμένες είτε απλά ανύπαρκτες καθιστώντας αδύνατο να γίνει η αρχή. Γι’ αυτό λέμε κάτι πολύ απλό.

Μην περιμένετε να σας βρούμε εμείς. Σάιτ σαν το fightsports δεν μπορούν να τα καλύψουν όλα και τα μεγαλύτερα σάιτ δεν ενδιαφέρονται. Γι αυτό ο τίτλος «Συν Αθηνά και χείρα κίνει «, εμείς κάνουμε μισό βήμα, κάντε και εσείς το άλλο μισό.

Φυσικά δεν μιλάω για κινήσεις που θα χρειαστούν… λεφτά. Δεν μιλάμε για πληρωμένη διαφήμιση αλλά μια απλή τακτική προβολής. Έχει παγκόσμιο το Σαββατοκύριακό με Ελληνική συμμετοχή. Βάλτε δύο λόγια σε ένα κείμενο και στείλτε το στα mail μας, ή στο κανάλι στο facebook. Καλοδεχούμενο θα είναι. Έχετε πανελλήνιο; Αφού (λογικά) καταγράφεται τα αποτελέσματα, βάλτε τα σε ένα word και πάλι με mail και είμαι σίγουρος ότι όλα τα σάιτ του χώρου θα τα δημοσιεύσουν με χαρά. Αυτό είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου και είναι παράλογο να μην το κάνετε ήδη.

Μετά μπορείτε να το πάτε ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να φτιαχτεί εξαιρετικά απλά ένα σάιτ. Πχ. wordpress.com. Βάλτε εκεί τις ανακοινώσεις. Βάλτε μια φωτογραφία και στειλτε μας το link. Αν το κάνετε 2-3 φορές θα το παρακολουθούμε μόνοι μας μετά.

Δείτε ας πούμε τα εξαιρετικά παραδείγματα της Πάλης (eofp.gr) και του Judo (hjf.gr)

Τέλος, αυτή η επιστολή δεν πάει μόνο στους υπεύθυνους αλλά και τα απλά μέλη και τους αθλητές. Αν βλέπεται ότι οι δικοί σας δεν τα κάνουν, πιέστε τους, πάρτε πρωτοβουλίες. Αλλιώς θα τις πάρουν κάποιοι άλλοι…