28/03/2024

ΕΟΜΑ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Εφαρμοσμένης Αυτοάμυνας στο Ηράκλειο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου το σεμινάριο Εφαρμοσμένης Αυτοάμυνας (Ο.Σ.Ε.Α.) στο Ηράκλειο Κρήτης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κύριου Κουγιουμιτζάκη Μιχάλη στο Fight Academy(Πελοποννήσου 31 στη Θέρισο). Πλήθος προπονητών αλλά και αθλητών από όλους τους νομούς της Κρήτης έλαβαν μέρος και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να γνωρίσουν από κοντά την λογική αλλά και πρακτικές της αυτοάμυνας μέσα από το Ο.Σ.Ε.Α. (Ολοκληρωμένο Σύστημα Εφαρμοσμένης Αυτοάμυνας), η οποία δεν είναι μια απλή πολεμική τέχνη αλλά μια φιλοσοφία, μια μέθοδος αντιμετώπισης κινδύνων και προβλημάτων. 

Ένα μήνυμα το οποίο πέρασε σε όλους ο εκπαιδευτής του σεμιναρίου κύριος Σαριαννίδης Γεώργιος καθώς πέρα από τις τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας σε περίπτωση κινδύνου, οι οποίες εκτελούνταν υπό επίβλεψη και καθοδήγηση παρακολουθώντας την πρόοδο των εκπαιδευόμενων καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, έδωσε (ο κος Γ. Σαριαννίδης) μεγάλη βαρύτητα στο να εξηγήσει πως για την παραγωγή αποτελέσματος, το οποίο είναι και το ζητούμενο, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε ικανότητες όπως ψυχραιμία, αντίληψη, παρατηρητικότητα, αναλυτική σκέψη και ότι έχει να κάνει με την σωματική πάλη να καταλάβουμε  πρώτα από όλα το σώμα το δικό μας και του ‘’άλλου’’ και ύστερα να αναζητήσουμε την έμπρακτη εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες των τεχνικών αυτοάμυνας.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν και δύο απονομές διπλωμάτων πιστοποίησης εκπαιδευτών Ο.Σ.Ε.Α. της προηγούμενης σχολής εκπαιδευτών στον κύριο Γκίκα Ζουριδάκη και στον κύριο Αντώνιο Μανταράκη. Ανάμεσα στους συλλόγους που συμμετείχαν το μεγαλύτερο αριθμό αθλουμένων και προπονητών είχε ο Α.Σ. Αγωγή Ηρακλείου ακολουθώντας η ομάδα του κου Αλέξανδρου Τσαγκαράκη και του κου Μιχάλη Κουγιουμιτζάκη. Το σεμινάριο έκλεισε με την απονομή διπλώματος συμμετοχής στους συμμετέχοντες και με την ανανέωση του ραντεβού τον Σεπτέμβριο».