19/04/2024

Γ. Μπιτάκου για No Limits 24 και 25

Διαβάστε τον απόηχο της Γεωργίας Μπιτάκου για το No Limits 24 αλλά και τις ανακοινώσεις της για τους δύο πρώτους αγώνες του No Limits 25:

«Δέκα μέρες σχεδόν μετά και ενώ πλέον η δουλειά έχει μεταφερθεί στα μοντάζ, ήρθε η ώρα να γράψω όπως πάντα τον δικό μου απόηχο για το No Limits 24 «The moment».

Όπως έγραψα παραμονή της διοργάνωσης, οι αντιξοότητες και τα προβλήματα ήταν για άλλη μια φορά πολλά και πολύπλοκα, κάποια από αυτά δεν μπορούν καν να γραφτούν τουλάχιστον όχι ακόμα.

Θέματα με την παραλία, με τους εμπλεκόμενους, με το χώρο που τελικά σφραγίστηκε δυο μέρες πριν λόγω ηχορύπανσης και έπρεπε να μεταφερθούν όλα αλλού τελευταία στιγμή και πόσα άλλα , που θα μείνουν στο χρονοντούλαπο και που όπως πάντα ξεπεράστηκαν με δύναμη, πείσμα, ψυχή και σεβασμό πάνω από όλα σε αθλητές, κοινό, χορηγούς όπως είθισται δέκα χρόνια τώρα.Από το σύνολο των δημοσιογράφων κρίθηκε μια απόλυτα πετυχημένη βραδιά και έτσι ήταν από άποψη αγώνων, ροής, προσέλευσης, τεχνικών προδιαγραφών.

Λίγα μέτρα από τη θάλασσα, στημένη η αρένα, με τεχνικούς και συνεργάτες να δίνουν κάτω από τον ήλιο από νωρίς την ίδια μέρα, την ψυχή τους να προλάβουμε να είναι όλα ποιοτικά και σωστά.
Ακόμα και ο φωτογράφος μας Γιάννης Τραγγανίδας στις »επάλξεις» κάτι που με συγκίνησε γιατί κάτι τέτοιες λεπτομέρειες μου δείχνουν ότι το No Limits είναι όραμα και ιδέα πάνω από όλα για την πλειοψηφία των εμπλεκόμενων.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συνεργάτες μου στα φώτα, τον ήχο, τις κάμερες(Θεοδόση Τζαβάρα είσαι ο απόλυτος εικονολήπτης από όποιο πόστο και εάν βρίσκεσαι και μεγάλη μου τιμή να είσαι »οικογένειά» μου), στα μοντάζ(Σπύρος Λέπουρας) , στη μουσική, στις μακέτες . Τους ανθρώπους μου που είναι δίπλα μου κάθε φορά τον αδερφό μου Παναγιώτη Μπιτάκο και τους φίλους μας , Νεκτάριο, Κωσταντίνα, Θοδωρή, Κώστα, Ράνια, Γιώτα, που αφιλοκερδώς στηρίζουν κάθε φορά, την υπέροχη Έλενα Βουμβάκη στη ροή και το Νίκο Ευσταθίου στην ασφάλεια από τη Gr Genesis.

Όλους τους χορηγούς μας , Ipro Sport , Yava, Τηνιακός, Persani, QNT, Seven, Ιαταρικό , Όμιλο Airotel, Riva που συνέβαλλαν καθοριστικά στην πραγμάτωση του θεσμού.
Φυσικά τους προπονητές που διαφυλάσσουν κάθε φορά τις αρχές και τις αξίες του μαχητικού κόσμου με σεβασμό αξιοπρέπεια και τιμιότητα, χωρίς φανφάρες, τυμπανοκρουσίες και άσκοπα »γαβγίσματα» που προσβάλλουν αθλητές , τη διοργάνωση και το χώρο.

Με τέτοιους ανθρώπους επιδιώκω να συνεργάζομαι χρόνια και να προχωράω με υπερήφανο »στρατό» δίπλα μου στις μάχες που χρειάστηκε να δώσουμε δέκα χρόνια τώρα προκειμένου να εξαπλωθεί από άκρη σε άκρη η εμβέλεια των δυναμικών αθλημάτων. Φυσικά έχω κάνει και εγώ λάθος επιλογές σε ανθρώπους και τις έχω πληρώσει μια προς μία, αλλά από τα λάθη μαθαίνουμε και γινόμαστε πιο δυνατοί, στο τέλος έτσι και αλλιώς πάντα η απόλυτη »Nemecis» κυριαρχεί….πάντα, Νόμος!!!

Πολύ υπερήφανη δηλώνω και για τη διαιτησία και τους κριτές των συγκεκριμένων αγώνων . Ότι καλύτερο έχουμε στη χώρα ήταν συγκεντρωμένο εκείνη τη βραδιά: Γιώργος Μιχαηλίδης(εμπειρότατος ειδικά στην πυγμαχία), Γιώργος Στεφανόπουλος(Ολυμπιονίκης στην πυγμαχία), Κώστας Ιωακειμίδης, Νίκος Δροσόπουλος, Άρης Πάνου και »άτυπα» μια και απαγορεύεται να διαιτητεύσει εκτός AIBA και ο απόλυτος διεθνής κύριος Βουγιούκας , τον οποίο παρακάλεσα προσωπικά να εποπτεύσει »άτυπα» επαναλαμβάνω λόγω της μεγάλης του εμπειρίας διεθνώς, το main fight ειδικά.

Εξάλλου όπως αναλυτικά η ίδια διάβασα τα αποτελέσματα υπάρχει από γύρο σε γύρο ομόφωνη απόφαση όλων των προαναφερόμενων που ομόφωνα έδωσαν τη νίκη στον Gviniashvili, όπως εξίσου καταλάβαμε όλοι όσοι είδαμε από κοντά το παιχνίδι.

Τα περί… ροτόντων που καθορίζουν αποτελέσματα και άλλες ανοησίες που ακούστηκαν είναι τραγικά και τόσα γελοία που δεν αξίζουν αναφοράς ούτε σε αυτή τη μικρή παράγραφο.
Κρίμα να μην δέχονται σιωπηλά την ήττα κάποιοι και να ποτίζουν με εμπάθεια το χώρο και τους αθλητές προσβάλλοντας τους συναδέλφους τους και τη νοημοσύνη μας, καταλήγοντας να γίνονται γραφικοί κάθε φορά μια και είναι χρόνια συγκεκριμένες οι σχολές που δεν ξέρουν να τιμούν εξίσου και την… ήττα.

Συγχαρητήρια τέλος σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, με συγκίνησαν όλοι ανεξαιρέτως .
Χαίρομαι που για άλλη μια φορά έδωσα ευκαιρία σε νέα παιδιά να μπουν στο επαγγελματικό τον Toradje, τον Κοντογιάννη, τον Κεφαλλινό, τον Τάνκα, εκπληκτικοί όλοι τους έπαιξαν με ψυχή, δύναμη, πάθος για τον κόσμο, τις σχολές τους , τη διοργάνωση.

Εκπληκτικός ο Κελέκης, ανυπομονώ να τον δω απέναντι στον Χιώτη(main fight στο No Limits 25) και φυσικά Πρύζπεκ, Κερπάτσι, Brouzini μας χάρισαν μάχες που μόνο για τέλος καλοκαιριού δεν ήταν.

Και τα pre game με Φώτη Τζότζο, Χατζή, Κατσουλάκο, Μαυρομάτη, Πρωτόπαππα, Mchedlishvili, ξεσήκωσαν τον κόσμο και σε αυτό συνέβαλλε και η υπέροχη παρουσίασή τους από το δίδυμο Ντρες – Μαστρανδρέα.

Για το bradefer θα μιλήσει η εικόνα γιατί ήταν αδύνατο να δείτε την φαντασμαγορική είσοδο του »βασιλιά» της βαριάς κατηγορίας Γκιόκα συνοδεία Harley από του Hells Angels Hellas και ευχαριστώ πολύ τους δύο »σιδερένιους» πρωταθλητές Σπύρου και Γκιόκα για το ήθος που δίδαξαν και την ομορφιά του αθλητισμού που εκπροσώπησαν(δίπλα τους και τα »βαριά» ονόματα Πανάρετος, Βασάλος, Ρούσης).

Πανέμορφη και εντυπωσιακή και η Αντιγόνη Κόη(Venus Pole Dance) που άνοιξε τόσα εντυπωσιακά το show και οι σταθερές αξίες Λίλιαν, Πωλίνα και Κωνσταντίνα που ομόρφυναν την παραγωγή και εμψύχωσαν τους πρωταθλητές.

Ευχαριστώ ολόψυχα για την παρουσία τους και τους μεγάλους μαχητές του No Limits , Γιώργο Κατσινόπουλο, Θανάση Καρούσο, Βαγγέλη Χατζή, Τζένη Τασίδου, την Ολυμπιονίκη Polo Σταυρούλα Αντωνάκου και τους δασκάλους Κακαράκη και Μάλιο που δεν λείπουν ποτέ από κανένα No Limits.

Τους άφησα τελευταίους γιατί εάν και τηλεοπτικά και διοργανωτικά το No Limits 17 έβαλε στο χάρτη την πυγμαχία στη sold out κορυφαία διοργάνωση της Πάτρας στο Στάδιο Τόφαλος, ομολογώ , ότι την ομορφιά της στην Ελληνική έκδοση, την ανακάλυψα με το μεγάλο αγώνα Ιωαννίδη – Gviniashvili.

Ακόμα και εγώ που βλέπω τα πάντα ολοκληρωμένα στο μοντάζ, γιατί εκείνο το βράδυ τρέχω δεξιά αριστερά….καθηλώθηκα.Ευφυΐα, Τεχνική, Στρατηγική, Δίψα για διάκριση, αγωνία, μαχητικότητα, όλα τα στοιχεία της μάχης σε έξι γύρους.Δεν θα πω μπράβο στο Σπύρο γιατί μετά από ένα σημείο έπαιξε με σπασμένο χέρι όπως γράφτηκε…δύσκολο αλλά το έχω ξαναδεί, με το Μπιτάκο να παίζει με σπασμένο ζυγωματικό και κουντεπιέ, τον Κατσινόπουλο με σπασμένο πόδι, το Σύρο Θεσσαλονίκη με σχισμένο δικέφαλο και τι να πω για το Χατζή, το απόλυτο σύμβολο.Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα για όποιον αποφασίζει να μπει μέσα στην αρένα. Θα πω όμως μπράβο στο Σπύρο για την ταπεινότητά του και την αξιοπρέπειά του που όπως και οι »συνάδερφοι» του που προανέφερα δεν βγήκε να μειώσει ποτέ τη νίκη του Gviniashvili.Το τι έκαναν κάποιοι άλλοι με αφήνει παντελώς αδιάφορη και με μικρότητες δεν θα ασχοληθώ ποτέ όσο ζω.

Μιλάω για τον ίδιο το Σπύρο που είναι σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος, τον ανακάλυψα Θεσσαλονίκη στο No Limits 18, έπαιξε και στην Πάτρα No Limits 20 και τον ευχαριστώ που διαφύλαξε τον αγώνα μέχρι τέλους με εντιμότητα πάνω απ’όλα. Του εύχομαι καλή τύχη στα σχέδιά του ,που απ’ότι μου είπε δεν αφορούν Ελλάδα πλέον και καλά θα κάνει. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Όποιος θέλει να κάνει καριέρα πρέπει να φεύγει από Ελλάδα, εδώ δεν έχει κανένα ιδιαίτερο μέλλον.

Σε ότι αφορά τον Gviniashvilli, τον νέο No Limits Champion της κατηγορίας, με το δάσκαλο που κάθισε εδώ και χρόνια …αυτά τα γράμματα θα μάθει! Αξιοπρεπής, εργατικός, »καθαρός» στο παιχνίδι του, τολμηρός, επίμονος, ευφυής και μου άρεσε ως διοργανώτρια που »κυνηγούσε» συνέχεια, έμπαινε στη φωτιά, αδιαφορούσε για τα σημεία, που εξίσου έξυπνα έπαιρνε ωστόσο και έπαιζε για τον κόσμο, για το θέαμα, δείχνοντας το δρόμο της επαγγελματικής πυγμαχίας, (που με χαρά έμαθα θα αρχίσει να βάζει σε τάξη και ο Ολυμπιονίκης μας Γιώργος Στεφανόπουλος). Το παιχνίδι ανέλαβε να καταγράψει επίσημα στο box rec ο manager επαγγελματικής πυγμαχίας Χρήστος Γάτσης και αρχές Σεπτέμβρη θα δούμε όλη τη διοργάνωση διαδικτυακά και από τη NOVA όπως πάντα.

Αφού ευχαριστήσω και τους συναδέρφους μου δημοσιογράφους που συνέβαλλαν στην αντικειμενική επικοινωνία των πληροφοριών και προστατεύουν με αγάπη και αφοσίωση το χώρο μας,σας εύχομαι ολόψυχα καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, υπόσχομαι στο κοινό που μας κρατάει ζωντανούς τόσα χρόνια με τη νέα σεζόν να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, ραντεβού 2 Νοεμβρίου με No Limits 25 , Χιώτη VS Κελέκη, Γρηγορακάκη vs Τζώρο και τους υπόλοιπους »ήρωες» του No Limits , την επίσημη ομάδα της κορυφαίας διοργάνωσης που ανακοινώνεται 1η Σεπτεμβρίου!»