23/04/2024

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το fightsports.gr σας… ταξιδεύει στο παρελθόν και σας θυμίζει ιστορικά παιχνίδια που μας δίδαξαν τις πολεμικές τέχνες, φυσικά σε… ηλεκτρονική μορφή!


STREET FIGHTER Aυτοί οι Ιάπωνες είναι τρελοί!!! Το απέδειξαν και με την σειρά παιχνιδιών Street Fighter που μπήκε στα σπίτια μας και έμεινε για πάντα… Blanca, Ryu, Byson και τ’ άλλα τα παιδιά, μας άφησαν άφωνους με τις τεχνικές τους. Πολλοί έγιναν πλούσιοι από το συγκεκριμένο game που είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε video games ανά τον κόσμο. Ίσως το πιο επιτυχημένο σε όλη την ιστορία.

 

 

MORTAL KOMBAT To Mortal Kombat όπως και το Street Fighter έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές… Χαρακτήρες με τους οποίους ταυτιστήκαμε και άφησαν εποχή. Liou Kang, Sub Zero, Scorpion και άλλοι πολλοί έδιναν επικές μάχες μεταξύ τους. Το συγκεκριμένο game δημιούργησε ο John Tobias και τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια «έπαιξαν» σχεδόν σε όλες τις κονσόλες. Το πρώτο παιχνίδι βασίστηκε στον ηθοποιό Jean-Claude Van Damme. Στην συνέχεια υπήρξαν πολλές εκδόσεις, ενώ έγινε από τηλεοπτική σειρά μέχρι ταινία. Τα ωμά τελειώματα των Fighters έχουν μείνει στην ιστορία, τα γνωστά ως Fatality και Babality.

TEKKEN Εντάξει, στην αρχή της ύπαρξής του το TEKKEN μας είχε… πορώσει άσχημα! Ατελείωτες ώρες gaming με χαρακτήρες από άλλο… πλανήτη που όλοι θέλαμε να τους μοιάσουμε. Ε, ναι μην κρύβεστε… Ποιος δεν ήθελε να κάνει τα κόλπα του απίστευτου Χάουρνγκ, τα… καμικάζι ακροβατικά του Έντι ή την σούπερ γροθιά του Πολ Φίνιξ. Δυστυχώς όμως οι υπεύθυνοι παραγωγής, μετά την τέταρτη σειρά το… χάλασαν λιγάκι το θέμα, παρουσιάζοντάς μας κάτι διαπλανητικό ολίγον τι κουραστικό.

 

FIGHT NIGHT Είχες όνειρο να γίνεις μποξέρ και δεν τα κατάφερες; Ονειρευόσουν να παίξεις αγώνες στα επιβλητικά γήπεδα των ΗΠΑ και κάτι… στράβωσε; Λύση υπάρχει! Και προέρχεται από την εταιρία παραγωγής που δημιούργησε το FIGHT NIGHT… Όλες οι σειρές του συγκεκριμένου παιχνιδιού μπορούν να χαρακτηριστούν η μία καλύτερη από την άλλη. Σούπερ γραφικά, χαρακτήρες-είδωλα του παγκοσμίου μποξ και φυσικά η «καριέρα» που μπορείς να φτιάξεις έναν δικό σου παίκτη και να κατακτήσεις… ηλεκτρονικά, αυτό που πρακτικά έμοιαζε άπιαστο όνειρο.

 

UFC UNDISPUTED Ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει οι εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών στη λεγόμενη νέα γενιά των video games. Πρόκειται για ένα φοβερό παιχνίδι που το gameplay του απλά δεν… υπάρχει. Ο πλουραλισμός κινήσεων  απίστευτος, τα γραφικά σε βάζουν στην κυριολεξία μέσα στην… οθόνη. Οι χαρακτήρες είναι όμορφα φτιαγμένοι, ενώ εντυπώσεις προκαλεί η περιγραφή των αγώνων που ανεβάζουν την αδρεναλίνη.