26/04/2024

Βοlo Yeung: Ένα πολυμήχανος στρατιώτης των πολεμικών τεχνών

O Yang Sze ή αλλιώς Bolo Yeung όπως είναι γνωστός σε όλους μας, ξεκίνησε την καριέρα του σαν bodybuilder και έγινε γνωστός παγκοσμίως για τις ταινίες πολεμικών τεχνών που πρωταγωνίστησε. Enter the Dragon , Bloodsport κι άλλες πολλές ήταν από τις γνωστότερες, όμως οι σχέσεις του με τις πολεμικές τέχνες, δεν ήταν επιφανειακές.

Ξεκίνησε να ασχολείται από 10 ετών, μαζί με τους καλύτερους δάσκαλους kung fu. Παράλληλα έκανε bodybuilding όπου στέφτηκε Mr Hong Kong. Όταν ο Bolo συνάντησε τον Bruce Lee στο Wiston Cigaretters γεννήθηκε μία πολύ δυνατή φιλία, με αποτέλεσμα να παίξουν μαζί στο Enter the Dragon. Oι δύο τους λέγεται ότι δούλευαν μέρα- νύχτα πάνω σε τεχνικές του kung fu, ενώ μετά τον θάνατο του Bruce Lee, ο Bolo τον είχε αποθεώσει. « Δεν θα υπάρξει άλλος σαν τον Bruce Lee. Είχα το προνόμιο να τον αποκαλώ φίλο μου».

Στην συνέχεια ο Bolo συνάντησε τον Jean-Claude Van Damme στο Bloodsport όπου μαζί έκαναν πράγματα και θαύματα, αφού η ταινία έσπασε τα ταμεία. Ο Βέλγος ήθελε τον Bolo δίπλα του, διότι θεωρούσε πως μπορεί να μάθει πολλά από εκείνον. Σήμερα ο Bolo δείχνει ακόμα σε εξαιρετική κατάσταση, έχει το δικό του γυμναστήριο και προπονείται όπως παλιά. Άλλωστε οι πολεμικές τέχνες και το Bodybuilding, κυλά στο αίμα του και είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του.