02/05/2024

O πυγμάχος… Hell’s Angel και Son of Anarchy!

Η πιο χαρακτηριστική φιγούρα που έχει περάσει από την πολύ επιτυχημένη σειρά μηχανόβιων Sons Of Anarchy δεν είναι άλλη από τον «Sonny» Barger τον θρυλικό ηγέτη των Hells Angels που εκτός από ένα μικρό ρόλο, διατελεί και χρέη συμβούλου για την σειρά. Όμως ο Barger δεν είναι ο μόνος αυθεντικός «Άγγελος της κόλασης» που εμφανίζεται κανονικά στη σειρά.


Ο Chuck Zito ήταν ένας επιτυχημένος ερασιτέχνης πυγμάχος και Kickboxer ακολουθώντας τα χνάρια του επαγγελματία πατέρα του. Δεν άργησε να παρατήσει το άθλημα όμως όταν ερωτεύτηκε με την ζωή των μηχανόβιων. Ξεκινώντας ένα δικό του μικρό κλάμπ κατέληξε να είναι ο πρόεδρος των Hells Angels Nomads της Νέας Υόρκης  τους οποίους και «υπηρέτησε» για 25 χρόνια πριν τους «εγκαταλείψει» για να αφοσιωθεί στην καριέρα του ως ηθοποιός.

Ο Zito όντως σωματοφύλακας πολλών επώνυμων ηθοποιών του Hollywood κατάφερε και έκανε τις κατάλληλες διασυνδέσεις παίρνοντας ρόλους ως κασκαντέρ σε πολλές ταινίες δράσεις σε συνδυασμό και με τις μαχητικές του γνώσεις. Το 2006 συναντιέται με το συνδρομητικό κανάλι FX και τους πλασάρει την ιδέα για μια σειρά αφιερωμένη στα κλαμπ μηχανόβιων όπως οι Hells Angels. Το FX το απορρίπτει αλλά 2 χρόνια μετά ξεκινάει μια παρόμοια σειρά με το όνομα «Sons of Anarchy». Ο Zito τους πάει στα δικαστήρια κατηγορόντας τους ότι του έκλεψαν την ιδέα. Τα δικαστήρια δεν τον δικαιώνουν αλλά περιέργως ο δημιουργός της σειρά Kurt Sutter παίρνει πίσω όλα τα άσχημα που είχε πει γι αυτόν και του δίνει μάλιστα και ρόλο στη σειρά, όπως και στο ντοκιμαντέρ του για το ίδιο θέμα!

Ο Chuck Zito από τότε έχει παίξει τον guest star ρόλο του Frankie Diamonds, ενός… NOMAD από την Νέα Υόρκη.