29/03/2024

Απόστολος Ηλιόπουλος: Το Krav Maga σε προστατεύει σωματικά και πνευματικά

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας παραχώρησε ο leader του Krav Maga Mentality, Απόστολος Ηλιόπουλος, με στόχο να μας εξηγήσει τα οφέλη του συστήματος, για ποιο λόγο να προπονηθεί κάποιος με την ομάδα του και την άνοδο του Krav Maga στην χώρα μας. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποιος είναι ο στόχος της σχολής σου και γιατί κάποιος να έρθει να προπονηθεί μαζί σας;

Αυτό που πρεσβεύει το Krav Maga Mentality είναι ακριβώς το όνομα του, ένα mentality δηλαδή μια νοοτροπία που σκοπό της έχει να γίνει μέρος της προσωπικότητας του ατόμου-μαθητή μας με σκοπό να προστατευτεί όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις της ζωής.

Στον τομέα της σωματικής προετοιμασίας προσφέρουμε κάτι καινοτόμο στον τομέα της προπόνησης καθώς έχουμε ενσωματώσει σαν κομμάτι της το sparing, ώστε να μπαίνει από την αρχή το κομμάτι της σωματικής επαφής και να εξοικειώνεται ο μαθητής με αυτό.

Το Krav Maga ανεβαίνει στην Ελλάδα. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που κερδίζει τον κόσμο;

Το Krav Maga είναι όντως ανερχόμενο σύστημα αυτοάμυνας, στην Ελλάδα και όχι μόνο, είναι το επόμενο it thing. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι σαν άμυνα δεν ακολουθεί συμβατικούς κανόνες.

Πόσο ρεαλιστικό θεωρείς πως είναι αυτό το σύστημα στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου;

Όπως ήδη ανέφερα το κράβ μαγκά δεν ακολουθεί συμβατικές λύσεις αυτοάμυνας, απέναντι λοιπόν στη ζωή που δεν προσφέρει συμβατικές προκλήσεις βοηθά στην εξέλιξη της νοοτροπίας του ατόμου ώστε να γίνει πιο ‘δημιουργικός’ στον τρόπο που χειρίζεται την καθημερινότητα του.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα. Πως ασχολήθηκες με αυτό;

Το Κραβ Μαγκά το συνάντησα σε μια περίοδο δοκιμασίας για μένα, από την οποία με βοήθησε να ξεφύγω, να αποδράσω θα μπορούσα να πω κατά ένα τρόπο. Το μελέτησα πιο σφαιρικά από μια απλή μορφή εκγύμνασης, που στην πορεία με τις διάφορες παραμέτρους της κατάφερε να με κερδίσει και να γίνει τρόπος ζωής και σκέψης.

Είναι αρκετό το γνωσιακό επίπεδο των δασκάλων krav maga στην Ελλάδα ή χρειάζεται κάποιος να ταξιδέψει για παράδειγμα Ισραήλ;

Το επίπεδο του συστήματος στην Ελλάδα έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια σε συνάρτηση με την ζήτηση του. Ένα ταξίδι στο Ισραήλ είναι θεμιτό περισσότερο πλέον για να έχει κάποιος την επαφή με την κοιτίδα του συστήματος.